szczygiel4 16.07.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 witam,Mam pytanie odnosnie posiadania rachunku powierniczego przez dewelopera. zgodnie z ustawą deweloperską bank nie udzieli kredytu na zakup nieruchomosci jesli deweloper takowego rachunku nie bedzie posiadał. W mojej sytuacji deweloper buduje ze środków własnych i opóźnia świadomie otwarcie rachunku ze wzgledu na koszty prowadzenia (tak mi to przedstawia).Na chwile obecną na podstawie umowy rezerwacyjnej zapłaciłem zaliczkę i czekam az dom zostanie doprowadzony do stanu deweloperskiego i w takim tez stanie chciałbym go nabyć. Niestety pojawia sie problem w banku który juz na wstepie pyta o rachunek powierniczy celem sprawdzenia dewelopera a ja mam problem z procedurami kredytowymi. Czy mozliwym jest abym mogl ubiegać sie o kredyt w obecnej sytuacji? Prosiłbym was o opinie w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 16.07.2018 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 W większości banków staranie się o kredyt jest możliwe przed oddaniem budynku do użytkowania, ale kredyt zostanie uruchomiony dopiero po akcie notarialnym przenoszącym własność. Kiedy budynek ma zostać oddany do użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts