macieywr 04.10.2018 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Mam już komin i mam już kocioł. Wolałem zainwestować w komin z 5cio letnią gwarancją niż robić sam. Kocioł Ogniwo Eko Plus M 20kW. Teraz powstaje pytanie o zasobnik. Jeden hydraulik który miał montować kocioł w przyszłą sobotę przestał się odzywać ale mówił, że na 5 osób to powinien być zasobnik 150l. Drugi hydraulik który jutro wchodzi montować piec, mówi, że min 200l. To jaki on ma w końcu być ? U mnie wchodzi w grę tylko pionowy. Ten drugi hydraulik chce zamówić Elektromet 220l. Cena z grzałką u niego 1900zł. Nie wiem tylko czy jest sens dawać grzałkę ? No i może jakaś alternatywa dla tego zasobnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.10.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Teoretycznie te 150L powinno starczyć, ale każdy inaczej tą wodę zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.10.2018 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Szkoda że wziąłeś taką kobyłę anie 14 kW.150l wydaje mi się trochę mały jak na tylu ludzi.Pytanie czy planujesz solara, grzanie wody prądem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 14.10.2018 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Mam już prawie wszystko złożone. Hydraulik jednak na sam koniec podpiął panel sterujący i trochę się zdziwiłem. Wszędzie reklamują nowy duży wyświetlacz a dostałem jakieś małe gó** przykręcone do blachy. Do tego panelu jakoś się dopłaca ? Nikt mnie w sklepie nie poinformował, że nie będzie tak jak wszędzie reklamują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.10.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 I tak Ci ten panel do niczego wszystko będziesz robił z kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 14.10.2018 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 No niby tak, ale czy nie powinien być w standardzie ten większy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.10.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Ja mam starsze ogniwo więc niewiem.Tu zapytaj forum tego sterownikahttps://esterownik.pl/forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.10.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Większy był szklany, ciesz się że go nie dostałeś, jeśli kocioł nie stał gdzieś zapomniany na magazynie powinieneś dostać LCD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 14.10.2018 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 A czemu mam się cieszyć, że nie mam szklanego ? Jest gorszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.10.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Nikt mnie w sklepie nie poinformował, że nie będzie tak jak wszędzie reklamują Bo w sklepie wiedzą tylko tyle ile zapłacili za ten kocioł i ile im z niego zostanie jak Ci go sprzedadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 15.10.2018 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 No niby tak, ale jeżeli wszędzie jest reklama, że nowy duży wyświetlacz to chyba taki powinienem dostać ? Warto się o niego kłócić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 20.10.2018 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Okazuje się, że kolorowy jest nowy, a szklany stary. Wiec dobrze dostałem. Pytanie z innej beczki. Instalator zażyczył sobie 3800zł za materiał do kotłowni + robota 2000zł. Po jego stronie był zakup rur miedzianych z zaworami kulowymi, redukcja do komina oraz rura metrowa do komin, odpowietrzniki i naczynie przeponowe do CWU. Reszta (pompy, zawór 4ro, naczynie do kotła, zbiornik itd) po mojej. Nie za dużo za ten materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.10.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 spraedzź ceny materiału na alegro lub w pobliskich hurtowniach parę telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 20.10.2018 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 (edytowane) No właśnie liczyłem jedno po drugim i kupując praktycznie wsyzstko w sieciówce na "c" wychodzi ok 500zł taniej. On jeszcze do tego chwalił się rabatami w hurtowni...I to wszystko bez FV Edytowane 20 Października 2018 przez macieywr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 22.10.2018 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Do całego zestawu chciałbym jeszcze dołożyć pompę cyrkulacyjną. Jak odkręciłem wodę w kuchni, to musiało nalecieć ok 7 litrów zimnej wody, żeby pojawiła się ciepła... Już nawet nie chce myśleć jak szybko zapełnił by się zbiornik na szambo przy takim użytkowaniu Polecicie którąś pompę tak szczególnie ? Czy nie ma to znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 A instalację pod cyrkulację masz położoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 22.10.2018 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 A jak to sprawdzić ? Instalator zrobił mi wyjście które zaślepił przy zasobniku i mówi, że do tego mogę sobie dokupić pompę cyrkulacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2018 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 To że zasobnik ma wyjście na cyrkulacje nie oznacza że masz położoną pod nią instalację, inaczej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macieywr 22.10.2018 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Nie no to zasobnik zasobnikiem, ale instalator kładł jakieś rury pod pompę, które idą nie od zasobnika, a gdzieś po ścianie. Pytanie tylko czy te rury muszą być specjalnie położone w całym domu czy tylko kawałek w kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.10.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Nie prościej zadzwonić do instalatora i zapytać czy położył Ci instalację pod cyrkulacje niż pisać po forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts