kulibob 28.11.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Przy ochronie Poworotu przez CWU Bojler jest równomiernie ogrzany często w bojlerach (nie wiem jaki masz)wężownica jest na dole. Pobór ciepłej wody powoduje zalanie wężownicy zimną woda powoduje to spaek temperatury powrotu co za tym idzie spadek temperatury kotła. Taka moja teoriahttps://allegro.pl/bojler-zasobnik-weber-1w-200l-polski-producent-i7695010162.htmlna obrazku widać jak to wygląda Poszperam w wykresach może coś wkleję Edit:Ciężko mi teraz zidentyfikować taką sytuację stabilne grzanie i prysznic ( na przyrznicach mam ograniczniki przepływu 4l więc porównywalne z kranem ze standardowym perlatorem. Edytowane 28 Listopada 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.11.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Wpływ szybkiego prysznicu z przepływem teraz nie wim czy mój czy żony bo ja słuchawka 4l/min a ona deszczownica 6l/min. Bojler 100l poziomy Wykresy w fazie grzania podłogówki A i woda zalewająca bojler ma ok 20*C bo mam dwa połączone szeregowo Edytowane 28 Listopada 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts