marcink1207 17.07.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 (edytowane) Sauna dawno skończona, mam jak wygospodarować trochę miejsca (obok jest narzędziownia więc trzeba ją przenieść gdzie indziej), a ostatnio będąc na basenie z strefą saun przyszedł mi do głowy cudowny i odkrywczy pomysł. Któż po saunie nie chciałby się zrelaksować jeszcze w jazuzzi. Problem jest taki, że jazuzzi chciałem mieć w ogrodzie a to od sauny ładny kawałek. Poza tym jazuzzi ogrodowe działałoby tylko latem a z sauny korzysta się raczej zimą.... I nagle eureka. Trzeba kupić takie dmuchane jazuzzi ogrodowe ale na zimę wnosić i rozstawiać je w tym pokoju relaksu. Czyli latem mam jazuzzi ogrodowe, zimą zamiast je chować to przenoszę pod saunę... I to kosztem mniejszym niż jedno stałe... Żeby to jakoś wyglądało i działało to zaczynają się schody i chce się nimi podzielić. Pewnie coś dodacie a projekt przez to będzie lepszy. Pomyślałem o tym że lepiej będzie to jazuzzi obudować styropianem... Po pierwsze mniejsze straty ciepła (a pomieszczenie nie jest stale ogrzewane), po drugie będzie można poczuć się jak w takim prawdziwym jazuzzi. Samo pomieszczenie ma 2,5 na 3 metry. Jacuzzi około 2 metrów średnicy. Więc całą resztę dookoła bym wypełnił styropianem, wyrzeźbił schody i położył jakiś gres. Więc teraz problemy...1. co położyć na styropian żeby położyć na to gres? siatka i klej do styropianu na elewację? Trzeba na to jakąś wylewkę? Jeśli tak to jakiej grubości... Mebli żadnych nie będzie, ale ma się po tym normalnie chodzić. 2. Styropian rozumiem że powinien być podłogowy? Bo styrodur to chyba trochę przesada.... Pomysły, uwagi, co źle kombinuję? Taka mała inspiracja - oczywiście trzeba brać pod uwagę sporo różnic, ale żeby było wiadomo "o co chodzi"https://www.madziof.pl/2015/07/02/pomysly-na-drewniana-zabudowe-przydomowego-basenu/ Edytowane 17 Lipca 2018 przez marcink1207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts