katarzyna rusek 17.07.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Witam serdecznie mam kilka pytań odnośnie podłogi drewnianej na gruncie. Kupiłam dom, w którym były drewniane podłogi na legarach , ociepleniem był piach pomiędzy legarami. niestety po latach wilgoć podłogę zjadała. Cała została wywalona. Piach odkopany i obkopane fundamenty wewnątrz tak by miały możliwość wyschnięcia. Piacho, gruzo , glina odkopana jest wyniesiona na zewnątrz pod dach. Pytanie pierwsze czy mogę użyć tego piachu, który jest wykopany po np. przesianiu na podsypkę ? musze czymś wypełnić tez luke przy odkopanych fundamentach. Jeśli nie mogę go użyć to jaki najlepiej kupić? chodzi o połączenie dobrego rozwiązania z logiczną ceną. Kolejne pytanie dodtyczy samej konstrukcji, Piach chcemy ubić wyrównać. Na to kładziemy bloczki betonowe 12x24x38 do około 70cm. na bloczki papa, deski 4,5 x 14 około pięcio metrowe, między nimi usztywnienia na zakładkę też co 70 cm, pomiędzy od spodu podwieszam siatkę i kładę w lukach na siatkę wełnę mineralną. Na wszystko płyta OSB na to albo panele albo wyleweczka samopoziomująca pod kafle , zależy w którym pomieszczeniu. Do tego w ścianie budynku po obu przeciwnych stronach wentylacja tak aby wentylowana była przestrzeń między bloczkami. Czy widzicie jakiś duży błąd w takim podejściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna rusek 18.07.2018 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Jw. potrzebuje informacji na temat tego piachu, czy mogę użyć stary przesiany piasek? nie wiem czy zacząć przesiewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts