dulczas 18.07.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Witam wszystkich, czytam czytam i czytam i dalej mam pytania, jak myślicie: Zwykły ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt Polimerowy Uniwersalny może być pod farbę Magnat? Bo niby producent zaleca jakiś specjalny grunt magnat primer pod jego farbę ale to chyba po prostu skarbonka bo tanie to to nie jest w porównaniu do uniwersalnego gruntu, tym bardziej, że już zamówiłem 10L tego acryl putz 40i i mam nadzieje, że wszystko pójdzie bez problemu, jak myślicie? Ogólnie mój plan działania na ściany (a na nich stara farba) jest taki: 1) Skrobie co się da, co odpada. Resztę odkurzam, czyszczę. 2) Gruntuje wszelkie większe ubytki. 3) Łatam te większe ubytki gipsem szpachlowym. 4) Kiedy wszystko załatam i ściana będzie równa gruntuję całą. 5) Kolejne to gładź szpachlowa (ale nie chcę na cały pokój tylko tam gdzie było skrobane) 6) Szlifuję. 7) Gruntuję. Maluję. Będzie okej? Będę robił to pierwszy raz. Dobrze to sobie rozplanowałem? PS: Jaki wałek polecacie do magnat ceramic, może być velurowy lub microfibra czy tylko i wyłącznie naturalny sznurkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bąbelek40 24.04.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Witam wszystkich,Od jakiegoś czasu korzystam z Gruntu Kryjącego Podkładowego Duluxa i jestem mega zadowolony z efektów. Produkt tani w swojej kategorii a dodatkowo ekonomiczne i poręczne opakowania po 3l i 8l . Łatwość aplikacji i niski poziom chlapania sprawiają, że pracuje się z tym produktem dosyć przyjemnie. Dużym plusem jest to, że świetnie kryje ciemne kolory. Miałem okazję malować ściany, które nie były wcześniej malowane (karton-gips) jak również ściany, które były pokryte już farbą i to farbą w ciemnym kolorze. Na obu podłożach spisał się rewelacyjnie. Już jedno krycie wałkiem sprawiło, że powierzchnia uzyskała elastyczną i gładką powłokę, a kolor podłoża został ujednolicony. Posiada bardzo neutralny, niedrażniący zapach, co dla mnie alergika również jest bardzo ważne. Jeśli będziecie mieć okazję i potrzebę z korzystania z gruntu przy malowaniu ścian to polecam produkty Duluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 25.04.2020 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 To daj nam swoją zniżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.04.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Jeżeli bym malował ściany gruntem, to tylko Gruntem Kryjącym podkładowym Dulux. Można dostać 3l i 8l i dobrać do swoich potrzeb, gdyż wydajność sprawdza się z opisem na opakowaniu. Jego konsystencja nie chlapie. Sprawdził się u mnie i zakrył ciemną farbę. Również pięknie pokrył konstrukcję karton gips, gdyż wymieniałem drzwi i musiałem go użyć. Miałem ścianę w różnych odcieniach i wyrównałem sobie gruntem ściany. Sama praca sprawiła mi przyjemność i zapach nie drażnił mojego nosa. Nie musiałem czekać długo na efekt końcowy. Wystarczyła mi godzina i mogłem skończyć dalszy remont. Mogę polecić osobą, każdemu kto chce szybko, estetycznie i oszczędnie wykonać pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 25.04.2020 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Weekend nalezy do tego Pana )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.04.2020 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Weekend nalezy do tego Pana )) ale wytrwaly jest... od tygodnia codziennie nowy nick, 1 post i Dulux Podkład Kryjący czy jak to sie tam nazywa jaki cudny, normalnie sioook. chlop powinien wydac e-booka - jak zrobic antyreklame produktowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts