Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spawarka MMA/MIG dla amatora do 1000 zł. Pomóżcie...

djchopin

Recommended Posts

Witam.

Oczywiście przeszukałem wcześniej forum opcją "szukaj" ale posty są już leciwe wiekowo a od ok roku-dwóch mogło się wszystko zmienić. Dlatego mam pytanie do fachowców-

Jaką spawarkę na użytek domowo-warsztatowy mogę sobie kupić w kwocie do 1000 zł? Fajnie by było gdyby spawała elektrodami jak i była z opcją MIG (jednak spawanie będzie bez gazu).

Jakich producentów w ogóle najlepiej szukać?

Najchętniej prosiłbym od razu linki do konkretnych modeli np. na allegro lub w jakimkolwiek innym sklepie.

O co chodzi z wywalającymi korkami w domu w przypadku korzystania ze spawarki, bo słyszałem że ludzie mieli podobne problemy :) a sam chciałbym się przed tym przestrzec.

W podobnej cenie jest aktualnie w promocji w Castormie spawarka MacAllister MSMW 180A? Może takie coś? Prosze o każdą radę, za którą z góry dziękuje.

MA_1.jpg

A może coś takiego?

https://allegro.pl/migomat-inwertorowy-spawarka-mig-mag-tig-mma-220a-i7417610032.html

lub

https://allegro.pl/migomat-inwertorowy-230a-mig-mag-tig-mma-pm-i7412927846.html

Edytowane przez djchopin

Spawanie migo-matem bez gazu jest bardzo drogie. Oczywiście okazyjnie prawdopodobnie nie rozwali budżetu, ale trzeba sobie zdawać sprawę z ceny drutu samoosłonowego. Do użytku domowego proponowana spawarka powinna się nadać. Osobiście wolałbym Powermata. W podanym budżecie określasz parametry jakie będą potrzebne i nie patrzysz na markę kupując z jak najdłuższą gwarancją. I tak więcej zależy od szczęśliwego trafu niż marki. Wybierając spawarkę należy sprawdzić jakiego zabezpieczenia wymaga i porównać to z istniejącym zabezpieczeniem w gniazdkach, do których byłaby podłączona. Inaczej może być problem z wyskakującymi korkami.

• 2 weeks później...