Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kabina prysznicowa

jaras0303

Recommended Posts

Witam serdecznie

Chciałbym dowiedzieć się czy mogę zrobić kabinę prysznicową taką z niezabudowanymi ściankami. Po prostu obawiam się przecieków.

Nie mam miejsca na to aby wstawić większą kabinę niż 80x80. Ponadto wyprowadzenia do kabiny sa dość wystające dlatego taka kabina odstawała by od ściany na kilka cm. To bardzo boli w oczy.

Problem polega generalnie na tym że zabezpieczyłem tylko podłogę folią w płynie marki dragon jednakże nie zabezpieczałem ścian, ściany są na różnych płytach nie tylko tych zielonych :/ Wiem popełniono wielki błąd. Dodam że zamierzam mieć brodzik właśnie o rozmiarach 80x100

Po prostu mam podwyższenie w płytkach o wymiarach 80-100 postawione w podwyższeniu ze starych ale solidnie trzymających się płytkach.

Podłoga jest zaimpregnowana na wysokość ok 15 cm

Czy jeśli zaimpregnuję płytki ct-10 i wypełnię ranty i krawędzie silikonem co już uczyniłem mogę swobodnie lać wodą po płytkach ? Boję się że taka duża suma pieniędzy może przepaść na ponowne obudowanie i położenie płytek na tych ścianach. Proszę o pomoc.

nie jarze, jakim cudem Ci bateria 10cm ze sciany wystaje? he?

jak chcesz tak zrobic to pasowalo by naroza przy laczeniu podlogi ze sciana tasma tez zaisolowac, i sciany tak samo, nie wiem grzie mieszkasz moze przy ruchliwej drodze i tiry jezdza dom chodzi i mikro pekniecia miedzy fuga i Ci woda wejdzie