Adam_89 18.07.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Witam,Zamierzam zrobić ogrodzenie oparte na słupkach/ profil 60x40x2 długość 2500.Na dole tradycyjnie podmurówka 20x2460 przymocowana ceownikiem.Na słupkach obejmy stosowane do paneli do których przymocowany zostanie ceownik, do którego z kolei przykręcone zostaną sztachetki 1400x80x25. Zastanawiam się nad:Czy słupek o grubości 2mm wytrzyma. Mogę zakupić o grubości 3mm lub całkowicie inne wymiary np. 60x60x2.Czy jego długość 2,5m jest wystarczająca przy wysokości ogrodzenia (sztachetka 140cm +podmurówka 20cm) czyli około 165cm. Wychodzi na to, że 85cm będzie zalane betonem w ziemi.Czy obejmy stosowane do paneli o grubości 2mm (innych nie znalazłem) są wytrzymałościowo odpowiednie. Czy utrzymają ceownik z przykręconymi sztachetkami 21 szt. na przęsło. Mam nadzieję, że przekazałem wszystkie wiadomości zrozumiale. W razie niejasności chętnie odpowiem. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_89 20.07.2018 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Może jakaś podpowiedź gdzie mogę dostać poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts