PiotrKostek 19.07.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Cześć ! zrobiłem sobie strop filigran, żeby mieć gładki sufit i nie musieć robić podwieszanych, czy tynkować. Mam teraz zagadkę jak murować ścianki działowe - do samego stropu ? czy zostawić jakąś przerwę i wypełnić ją pianką ? Jak to wtedy wykończyć ? otynkowane ściany powinny być do samego stropu ? Jak się to robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byom 26.07.2018 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 U mnie ścianki działowe są domurowane tyle, ile się dało do stropu (czyli Porotherm kończy się jakieś 5-8 cm pod stropem). Od góry wypełniasz to czymś elastycznym (pianka, styropian. Strop może trochę pracować i jak zmontujesz od razu na sztywno to na bank ściana działowa popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts