agip 21.11.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 co do wieku kastracji i sterylizacji to : - kotka po pierwszej rui czyli 7 - 8 miesięcy - kocur po ukończeniu roku życia a skąd masz takie informacje? nie można tak generalizować, bo to wszystko zależy od rozwoju danego kota czy kotki. Kastrować należy dojrzałe koty, a tą dolną granicą jest wiek 6 miesięcy, co do kotki to zdania są podzielone - jedni specjaliści twierdzą, że przed pierwszą rują, a inni że po rujce czyli od 5-6 miesiąca dolna granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 21.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Dzięki za info, widzę, że już czas umówić się na wizytę do weta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 22.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 agip po pierwsze w domu rodzinnym zawsze były zwierzęta, wiec sporo wiem, po drugie od wielu lat są kolejne koty i te informacje mam od weterynarzy - wtedy też je kastruje. Nie miałam kocura znaczącego mieszkanie mimo, że nastawały do domu w różnym wieku, za to mam kotkę która sika po kątach po 9 latach swojego życia - jest zdrowa została dokładnie przebadana, usiłuję odgadnąć o co jej chodzi, drygi kot był już w domu 3 lata jak zacząła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 23.11.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Moja suczka właśnie ma 1 cieczke , za płotem spaceruje kilku adoratorów z wioski. Obserwuję ja na ogrodzie i widać że bardzo chce wyjść do psów Ciężko upilnować bo raz że gdyby tylko chciała przeskoczy przez płot a dwa to i psy mają niższe ogrodzenie od sąsiadów i tez mogą sie dostać na nasze podwórko . Myślę żeby ją wysterylizować na początku przyszłego roku , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 24.11.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Mały Mariusz jak się skończy ruja odrazu wysterylizuj a teraz dobrze pilnuj żebyś nie został teściem psy potrafią przechodzić przez siatkę i płot i to wysokie. Dla suki decydujący jest 14 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 25.11.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mały Mariusz jak się skończy ruja odrazu wysterylizuj a teraz dobrze pilnuj żebyś nie został teściem psy potrafią przechodzić przez siatkę i płot i to wysokie. Dla suki decydujący jest 14 dzień pilnuje jej dobrze pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 25.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mały Mariusz byle ONA się zakochała bo wiesz jak to z babami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 25.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 poprawka NIE ZAKOCHAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 02.12.2009 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 poprawka NIE ZAKOCHAŁA Heh kochliwa to jest bo jak gania po podwórka a pod płot podejdzie jakiś amant to tylko patrzy na mnie czy nie patrzę na nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 02.12.2009 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak może jeśli wolno zapytam w temacie ,suczka od dwóch dni mocno kicha. Normalnie potrafi tak ponad 10razy pod rząd kichnąc z całej siły , .Nic innego niepokojącego nie zauważyłem , nos normalny wilgotny. Kicha szczególnie jak wypuszczam ja na dwór ,lub jak mnie wita itp może alergia? Dzwoniłem do weta ale mówi że to nic takiego , ja jednak sie martwię . Może poradzicie coś drodzy forumowicze. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak może jeśli wolno zapytam w temacie ,suczka od dwóch dni mocno kicha. Normalnie potrafi tak ponad 10razy pod rząd kichnąc z całej siły , .Nic innego niepokojącego nie zauważyłem , nos normalny wilgotny. Kicha szczególnie jak wypuszczam ja na dwór ,lub jak mnie wita itp może alergia? Dzwoniłem do weta ale mówi że to nic takiego , ja jednak sie martwię . Może poradzicie coś drodzy forumowicze. pozdr Mariusz Powiedz jej na zdrowie, to czasem pomaga Moje też tak okresowo mają, szczególnie jak jakiś ostry zapach, papierosów, perfum, farby czy innych smrodów dosięgnie ich nosy Może kurz też być powodem takiego kichania i nie szukaj dziury w całym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 02.12.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mariusz, nasza też kicha jak nas widzi - marszczy nos i smyrają ją wąsy. Efektem jest kichanie . Twoja też pewnie się cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 02.12.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mały Mariusz może na wszelki wypadek pójdziesz z nią do innego weterynarza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 02.12.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dziękuję za Wasze odpowiedzi , goldenka nadal kicha , nie wiem dlaczego ale zdaję się że częściej właśnie jak się cieszy Czy ma alergie hmm ale na co , kicha w domu (staramy sie mieszkać czysto pies , dwa koty , świnka i dwójka dzieciaków to znaczy że się staramy a nie że zawsze jest błysk ) kicha też na dworze . Myślę że jutro podam jej jakś syrop na przeziębienie a w przyszłym tygodniu jadę do weta . pozdr. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 03.12.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Mały Mariusz dodam tylko, że np u ludzi też trudno dojść na co są uczuleni, długo to trwa. Ale być może u Twojej psicy to zupełnie inny powód pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 04.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dzisiaj jakkichła to widziałem że krew jej z nosa pociekła od razu pojechałem do weta , suczka jest przeziębiona dostała 4 zastrzyki i tabletki. Mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.12.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dobrze, że w końcu wiadomo co jej jest. Teraz szybko powinna wyzdrowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 05.12.2009 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ach zapomniałem napisać . Pytałem weta o sterylizację noi oczywiście jak najbardziej (350zł ) tylko że po zabiegu suczka może nie trzymać moczu i wtedy trzeba podawać jej jakiś preparat 40zł miesięcznie do końca życia . Kurcze się zastanawiam . Szukam info w necie ale nie piszą o popuszczaniu moczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 05.12.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 może wet już zakłada , że źle wykona zabieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.12.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 może wet już zakłada , że źle wykona zabieg Czasem zdarza się to niestety i przy dobrze wykonanym zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts