Michal1337 20.07.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Witam, dopiero teraz się skapnąłem i nie jestem pewien, mianowicie czy trzeba w zaprawę klejową wtapiać siatkę jak wcześniejsza warstwa to tynk akrylowy? Bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.07.2018 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 tak. bezwzglednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akradiusz_ng 24.07.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 podepnę się pod pytanie. Ścianę pokryłem klejem do siatki, jednak również nie zatopiłem w niej siatki. Pod spodem nie ma żadnego styropianu ani nic, po prostu celem było uzyskanie gładkiej struktury a klej taką daje. Jest położony bardzo cienko, jakieś 2-3mm max. To mam zamiar zagruntować i pomalować dobrą farbą. Coś może się dziać przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 25.07.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Oczywiście, że może zostać. Nic się nie powinno dziać, klej będzie się zachowywał podobnie jak tynk tradycyjny lub szpachla. Oczywiście przy większych grubościach mogły by się pojawić drobne spękania od skurczu. Wszystko zależeć będzie od producenta kleju. Jeśli zastosujesz produkt z niższej półki, z małą ilością chemii i na drobnym piasku to będzie większe prawdopodobieństwo pojawienia się mikrospękań. Jeśli zastosował byś nasz produkt np. FAST SPECJAL, który posiada w swoim składzie włókna polipropylenowe a poza tym ilość polimeru jest naprawdę na wysokim poziomie w porównaniu do konkurencji to nie powinieneś się obawiać tego typu uszkodzeń. Co innego gdy szpachlujemy styropian lub wełnę, które nie można zaliczyć do podłoży sztywnych. Tutaj musi zostać wykonana poprawnie warstwa zbrojona. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akradiusz_ng 25.07.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Uff co za ulga. Bo od wczoraj miałem podniesione ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts