JimB 20.07.2018 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Witam, mam na dachu pokrycie z papy i zastanawiam się nad jego konserwacją.Czy ktoś z forumowiczów stosował może produkt o nazwie "Lakier asfaltowy z płynnym aluminium Silver Primer® Szybki Lakier SBS" Chciałbym poznać opinie kogoś kto to zastosował. Czy warto dołożyć i mieć pod dachem kilka stopni mniej w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 22.07.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Witam, mam na dachu pokrycie z papy i zastanawiam się nad jego konserwacją. Czy ktoś z forumowiczów stosował może produkt o nazwie "Lakier asfaltowy z płynnym aluminium Silver Primer® Szybki Lakier SBS" Chciałbym poznać opinie kogoś kto to zastosował. Czy warto dołożyć i mieć pod dachem kilka stopni mniej w lato. To półśrodek. Połóż styropapę lub ocieplenie od środka. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimB 27.07.2018 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Dziękuję za odpowiedź.Mam wełnę na podłodze poddasza. Zależy mi wyłącznie na przedłużeniu życia papy. Na razie nic nie cieknie jednak papa ma już swoje lata. Myślałem nad lepikiem do renowacji ale jasne pokrycie nie będzie tak przyciągało słońca więc nie będzie się nagrzewać. Nie wiem tylko jak z użytkowaniem takiej pomalowanej na srebrno papy. Czy to się sprawdza. Czy ktoś to ma kilka lat i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 11.08.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Dziękuję za odpowiedź. Mam wełnę na podłodze poddasza. Zależy mi wyłącznie na przedłużeniu życia papy. Na razie nic nie cieknie jednak papa ma już swoje lata. Myślałem nad lepikiem do renowacji ale jasne pokrycie nie będzie tak przyciągało słońca więc nie będzie się nagrzewać. Nie wiem tylko jak z użytkowaniem takiej pomalowanej na srebrno papy. Czy to się sprawdza. Czy ktoś to ma kilka lat i sobie chwali. Witam, do renowacji polecam nasz produkt gume w płynie CWS R - przemalowac na połaczeniach w raz zatopieniem geowłokniny . A potem mozna całośc pomalować dach srebrzanka z icopalu lub izohanu Srebrzanka na dach : My stosujemy produkt konkurencji z IZOHANU na naszą gumę w płynie CWS R ( Icopalowski tez jest ok tyle ze trochę inna cena ) , znacząco zmniejsza temperaturę dachu . Mamy próbki które pokazujemy klientom i róznica temperatury dachu jest znacząca. Nasza guma jest elastyczna i ten produkt daje radę jako farba wierzchnia nie mniej powłoka to tylko 0,15l na m2 czyli warstwa jest bardzo cienka i nie wytrzyma znaczącego ruchu pieszego . Aluminium na poczatku jest bardzo błyszcące i dach puszcza "zajączki" po okolicy . Z latami alumiumiun się utlenia dach staje się bardziej szary niż srebrny , efektywnośc odbijania promieni słonca spada ale wciaz srebrny to nie czarny. Tak po około 5 latach mozna ponownie przemalowac aby ponownie był jak lustro . Koszt nie jest duzy bo u nas puszka 5l kosztuje 139 a wystarcza na okolo 30m2 dachu co w efekcie daje około 4,60 pln na m2 co nawet przy 100m2 to tylko 460 zł. zapraszam na nasze strony http://www.cws.expert lub do sklepu http://www.sklep.cws.expert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts