rafal2018 22.07.2018 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Witam, Od niedawna (3 tygodnie) jestem posiadaczem kotła Defro Delta EkoPell 15KW z podajnikiem. Kocioł na chwilę obecną ogrzewa tylko wodę.Ustawienia:Temperatura CO - 55 stopniHistereza CO - 12 stopniTemperatura CWU - 45 stopniHistereza CWU - 5 stopniCzas podawania - 28 sek.Działa w trybie letnim. Powierzchnia do ogrzania ok. 130 m2 Dom nieocieplony - jeszcze. Kocioł zamontowany i uruchomiony został 26.06.18Wczoraj tj. 21.07.18 pojawił się komunikaty:"Brak ognia w rozpalaniu - kod 31". Czym może to być spowodowane ? Dziękuję z góry za wszystkie porady. Jeśli potrzeba jeszcze jakiś informację to piszcie. Edytowane 22 Lipca 2018 przez rafal2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 25.07.2018 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Możliwe przyczyny? - brak pelletu w podajniku, - za mała dawka startowa, - za duża nastawa wentylatora przy rozpaleniu, - uszkodzenie zapalarki, - brak pracy ruchomego rusztu, - zła pozycja fotokomórki, - zła pozycja zapalarki, - zbyt mały ciąg kominowy przy rozruchu, to na początek zabawy Czy kocioł dotąd startował bez problemu ? pzdr - - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 25.07.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Niech zacznie od przeczyszczenia fotokomórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal2018 31.07.2018 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Czy kocioł dotąd startował bez problemu ? - tak nie było problemów do tej pory. Jestem jeszcze na etapie szukania odpowiedniego pelletu i jak się okazało problemem był złej jakości pellet. Cena wysoka (1000zł za tone), opisy ładne na opakowaniu, a jednak. Wymiana na inny i problem zniknął. Teraz co trzy/cztery dni pojawia się komunikat "Zanik ognia w rozpalaniu". Czyszcze ruszt i znowu spokój. Czy komunikat o zaniku ognia może mieć coś wspólnego ze zbyt małą dawką startową ? Serwisant doradził, abym wydłużył o 2-3 sekundy czas podsypu. Dzięki za wszystkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 31.07.2018 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Jeśli to wygląda podobnie jak w moim kotle, czyli odpowiednia dawka paliwa którą musi sięgać grzałka to tak, ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomisx 17.10.2021 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Ja miałem tak jak wypalił mi się pellet do końca po ponownym zasypaniu miałem to samo, rozpalanie powtórzyłem 3 razy i chwyciło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomisx 17.10.2021 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 (edytowane) Witam podłączę się do tematu, mam problem z moim piecem wymieniłem w tym roku śmieciucha na pellet i problem polega na tym iż na piecu mam zadaną temperaturę 60 stopni ,a piec dochodzi tylko do 40 stopni. Edytowane 17 Października 2021 przez tomisx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 17.10.2021 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 a piec dochodzi tylko do 40 stopni. I co dalej, czyści się, wygasza,włącza się alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiuWiśniewski 26.10.2021 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Próbowałeś skontaktować się z producentem i zaczerpnąć wiedzy u źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts