dedert 22.07.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Jestem na etapie tworzenia projektu dom i chcąc mieć elektrycznie sterowane rolety wspomniałem projektantowi o uwzględnieniu jakiejś "kieszeniu" nad oknem żeby móc je schować i zabudować by były nie widoczne. Projektant nieco zdziwił się i stwierdził że nie trzeba bo skrzynki rolet można zabudować bo i tak idzie styropian 15, ale czy skrzynki takich rolet nie są przypadkiem grubsze? A teraz zastanawiam się jak wygląda zabudowa takich skrzynek oraz ich ewentualne serwisowanie gdyż będzie pewnie utrudniony dostęp?Kolejna sprawa ktoś zasugerował mi że robiąc w ten sposób będę miał mostek termiczny bo miejsce gdzie przylega skrzynka nie będzie izolowane bo izolacja będzie dookoła ale nie pod skrzynką, prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 23.07.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Wpisz w google rolety integro i rolety nadstawnej to trochę rozjaśni Ci temat. Ja zrobiłem wewnętrzne nadproże z betonu komórkowego 12 cm i na to 12 cm styropian i na to roleta integro i na wierzch przyjdzie jeszcze ok 2-4 styropian. Ogólnie dom będzie o ocieplony 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 01.08.2018 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Tylko pytanie jak się do tego dostać w razie awarii? Znajomy informował (przestrzegał) mnie o przypadku rolet chyba właśnie takich jak Integro (czyli nad oknem jest zostawiona przestrzeń dla skrzynki) gdzie ktoś z jego rodziny miał wielki problem podczas awarii rolety i musiał niszczyć tynk na elewacji żeby się dostać do rolety i później elewacja wyglądała tragicznie bo był inny odcień farby. Twierdził też że drugi raz nie wziął by takich rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.08.2018 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Tylko pytanie jak się do tego dostać w razie awarii? Znajomy informował (przestrzegał) mnie o przypadku rolet chyba właśnie takich jak Integro (czyli nad oknem jest zostawiona przestrzeń dla skrzynki) gdzie ktoś z jego rodziny miał wielki problem podczas awarii rolety i musiał niszczyć tynk na elewacji żeby się dostać do rolety i później elewacja wyglądała tragicznie bo był inny odcień farby. Twierdził też że drugi raz nie wziął by takich rolet. Gada głupoty Nie ma żadnych problemów serwisowych ŻADNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts