qrzysieq 23.07.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 WitamChciałbym wybudować budynek rekreacji indywidualnej do 35m2 na fundamencie betonowym, parterowy, ściany murowane, dodam że budynek mam zamiar ocieplić oraz wyposażyć w ogrzewanie). Ba nawet mam już wszystkie papiery potrzebne do zgłoszenia budowy, 24-07-2018 składam na dziennik podawczy. Niestety mam obawy, ponieważ są to tereny mieszkaniowo usługowe i z tego co mówiła "nie"miła Pani w urzędzie odrzucają takie wnioski, ale że można się odwołać od decyzji itd. ale wiadomo że na takie rzeczy trzeba sporo czasu i nerwów stracić. Na stronie muratordom: https://muratordom.pl/prawo/porady-prawne/domek-letniskowy-budowa-na-dzialce-aa-BKWT-tRoC-DeuL.html przeczytałem:"Jeśli ustalenia planu przewidują budownictwo mieszkaniowe, to również będziemy mogli zbudować domek letniskowy, jednak w tym przypadku będzie on musiał spełniać wymagania techniczne i prawne jakie określone są dla domów całorocznych" No i teraz może ktoś z szanownych forumowiczów wyjaśni co w tej sprawie można zrobić aby ich przekonać do tego budynku że będzie całoroczny? Może jest jakiś przepis? Może jakiś wyrok Sądu? Pomocy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts