panjanusz 24.07.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Witam!Chce wyremontować kamienicę z połowy 19 wieku lekko licząc wychodzi około 4000m2. Chciałbym zerwać tynk i odsłonić cegłę wewnątrz budynku, widziałem podobne wykończenie w biurowcu urządzonym w starej fabryce. Byłem w Castoramie i Mrówce usłyszałem 2 wersje. 1 żeby zagruntować ścianę a w drugi żeby pomalować lakierem.Są na to jakieś specjalne patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.07.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Zanim dojdziesz do problemu czym zabezpieczyć pytanie jest czy masz co , w sensie jak wyglądaj te ściany po skuciu tynku. Często są to ściany które nie są zbyt atrakcyjne do pokazania. Fragmenty to jeszcze ale nie cale. Grunt wzmacnia "wiąże" podłoże a lakier wykańcza. Ja bym w nic błyszczące nie szedł bo to nie wygląda naturalnie. Ja do cegły używałem preparatów Sarsila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts