jbud 04.10.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Proszę o informację czy ktoś buduje Dom w Kaliach z Archon+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 04.10.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka3003 28.11.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Wlasnie zakupilismy ten projeekt i szukamy kontaktu z osobami ktore juz wybudowaly ten domek, aby podzielic sie spostrzrzeniam i zmianam w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka3003 13.12.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Wltam wszystkich archonowcow. Wlasnie czekam na odebranie projektu w kalliach, budowa bedzie w Toruniu, planuje zmiany, garaz podwojny, zamiast lukarny z balkonem front taki jak w domu w gladiolach, czesciowe zamkniecie kuchni i polaczenie ze spizarnia. pokoj nad wajsciem zmniejszamy i zamieniamy na garderobe, szukamy kontaktu z osobami budujacymi dom w kaliach chetnie wymienimy doswiadczenia, pozdrowienia kaka i mario, ps moze ktos nam poleci dobrego architekta w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAWOS 07.01.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Witaj Kaka!Jesteśmy z Torunia, budujemy dosłownie 2 km od Torunia. Mamy już wybudowany dom, ale Adele z Archipelagu. Nasz projekt miał tylko jedno miejsce garażowe, więc go powiększaliśmy i skorzystaliśmy z usług pani architekt Aliny Wróblewskiej, byliśmy zadowoleni z jej podejścia do nas no i oczywiście z ceny. Jeśli chcecie sprawdzić to mogę na prywatnego maila przesłać dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka3003 08.01.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam Violu i Piotrku moj prywatny E-mailm [email protected] jesli bedziecie chcieli wymienic jakies informacje i podzielic doswiadczeniami, pozdrowienia Kasia i Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Bardzo proszę o zdjęcia z realizacji tego domu.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 bardzo proszę o zdjęcia z realizacji tego domu.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 20.10.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 bardzo proszę o zdjęcia z realizacji tego domu. Z góry dziękuje chetnie wykonam wiezbe "domu w kaliach " http://images34.fotosik.pl/8/c760149d8df59042med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szostak25 18.11.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam zainteresowany jestem domem w kaliachhttp://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_kaliach/m3ffac33ea646d,2 może ktos z was podzieli sie doświadczeniami o tym projekcie z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cordoba_2004 22.04.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 mogę tylko na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MEK77 24.02.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam, Projekt domu w kaliach bardzo nam się podoba.Czy ktoś w woj lubuskim lub przyległym dolnośląskim buduje? Fajnie by było zobaczyć w rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gicho 26.12.2013 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Witam, bardzo bym prosił o radę czy powiększać wykusz w projekcie: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-kaliach-2-g2p/m49f068edb5629Jak to będzie wyglądać? Czy ktoś się spotkał z tak dużym wykuszem?Chodzi mi o pogłębienie o ok. 80-85 cm.Oraz poszerzenie o około 20-40 cm.Wtedy swobodnie wszedłby stół o długości 180 cm.Proszę o opiniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 26.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Wydaje mi się,że może to zaburzyć proporcje bryły budynku.Ja wybudowałem "Dom w kardamonie" z podobnym wykuszem.Mieści się w nim stół 2m długości.Nie wiem jakie u Ciebie są wymiary wykusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gicho 26.12.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście wymiary są podobne, Ty masz trochę szerszy. Twoim zdaniem lepiej robić z parapetem czy okna całe do ziemi jak będzie ładniej i wygodniej? Wydaje mi się,że może to zaburzyć proporcje bryły budynku.Ja wybudowałem "Dom w kardamonie" z podobnym wykuszem.Mieści się w nim stół 2m długości.Nie wiem jakie u Ciebie są wymiary wykusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 26.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Czy ładniej?,to kwestia gustu.Wydaje mi się ,że praktyczniej jest z parapetem.Ja mam z parapetem i nie narzekam.Nie ma ryzyka,że ktoś niechcący przywali .krzesłem w szybę.Przy większej liczbie gości można na parapecie postawić np. popitkę.Sam musisz zdecydować jaka opcja bardziej Ci pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 27.12.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Wykusz nie wygląda estetycznie jeśli zrobisz okna do samej podłogi w domku bez piwnicy. Jeśli chcesz mieć piwnicę (a chyba chcesz bo w tym projekcie jest), która jest wyniesiona trochę ponad powierzchnię ziemi to nie ma to znaczenia czy będziesz miał okna do podłogi czy trochę nad podłogą. Ogólnie okna w samym pomieszczeniu wyglądają najpiękniej gdy są aż do podłogi - ale tylko wtedy gdy masz wypielęgnowany i piękny ogród. Gdy ogród ma być standardowy to lepiej zrobić okno trochę wyżej - bo inaczej może być efekt taki jak u wielu inwestorów, którzy lubią przeszklenia i się na nie skusili ale patrząc przez ich okna mają tylko stary dom z odpadającym tynkiem sąsiada lub duży ogród z samą trawą, która jest koszona raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts