Degustibus 16.11.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Acha i 5 dni po wylaniu płyty mamy już "zeppelina" w dziurze a jutro przyjeżdza monter. Sprawnie i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 BP na gotowo 2500zł w tym instalacja, płyta,projekt i papierologia w "użontach" zbiornik naziemny na Propan 2700l nie musze płacić za dzierżawę i przeglądy UDT.Raz na rok musze zamowic 1000l, umowa na czas nieokreślony (wypowiedzenie 3 miesiące).pozdroxanx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 16.11.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 DegustibusSprawdzałem ceny i oferty różnych firm (jeszcze nie jestem zdecydowany), ale Gaspol wychodził mało atrakcyjnie.Pan z Gaspolu powiedział, że umowa jest na odbiór 20000 litrów gazu, a na pierwszy rok zaproponował mi 6.40 brutto za 1 m3, a to wychodzi 1,60 zł brutto za litr, chyba zadna firma nie proponuje w tak wysokiej cenie pierwszego napełnienia, ich standardowa cena za litr propanu na dzień dzisiejszy (emitowana na ich stronie internetowej) to 1,70 netto za litr, co brutto daje 2,07 gdzie inne firmy mają w granicach 1,77 brutto tj. 30 gr różnicy, jak twierdzisz zużywając tylko 2400 litrów x 30 gr daje różnice 720 zł, nie mam nic do Gaspolu i przepraszam, że Cię uraziłem, ale wystarczy podzwonić po firmach i policzyć, a 720 zł rocznie drogą nie chodzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 31.01.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witamodswieże troche ten watek.Czy ktos zna aktualne stawki dystrybutorów,cen gazu? Druga sprawaobecnie jestem na etapie adaptacji projektu.Pani architekt powiedziała mi ze do pozwolenia na budowe musze miec umowe z dystrybutorem gazu.Przecież gazu bede potrzebowała dopiero (jak dobrze pójdzie ) za rok.Teraz mam negocjować warunki i stawki na gaz który zatankuje za rok?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkowal 02.02.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Jakie ceny udało Wam się wynegocjować za instalację i dzierżawę zbiornika na gaz płynny? Proszę o podanie: 1. firmy, 2. sumarycznych kosztów instalacji zbiornika, 3. pojemności i typu zbiornika (naziemny czy podziemny), 4. magazynowanego medium (propan czy propan-butan), 5. okresu trwania umowy dzierżawy, 6. oraz ewentualnego okresu promocji, w którym za dzierżawę się nie płaci. Mam też pytanie, czy w umowie zapisane jest, co się dzieje ze zbiornikiem po wygaśnięciu umowy - czy przechodzi on na własność inwestora? 1. Gaspol 2. 1,22 zł (1zl+22%VAT) w promocji, bez kosztów wykopania dołu i przygotowania wylewki. 3. 4850l, podziemny. 4. propan 5. 5 lat, za zerwanie umowy kara w wysokości reczywistych kosztów instalacji zbiornika (chyba coć około 3000 zł) Umowa podpisana była we wrześniu 2000 roku. Koszt dzierżawy zbiornika wynosi 1586 zł rocznie (brutto). Właścicielem zbiornika jest Gaspol. Podczas podpisywania umowy zamiast kosztów dzierżawy miałem możliwość wpłacenia jednorazowej kaucji o ile pamiętam w wysokosci 10000 zł, która po rozwiazaniu umowy miała być zwrócona. Po pięciu latach użytkowania i tak wpłaciłem do kasy Gaspolu prawie całą kaucję (5*1586=9280 zł). No, ale jak się wykańcza dom na kredyt to te 10000 zł jest poważną kwotą. Jeśli chodzi o współpracę z firmą Gaspol to nie narzekam, a wręcz polecam. Kilka razy zdarzyło mi się prosić ich, aby opóźnili płatność o kilka dni i nigdy nie było z tym żadnych problemów (bez naliczania odsetek). Zbiornik ogrzewa dom o powierzchni 210 m2 (170 m2 użytkowej). Głowne tankowanie jest raz w roku w czerwcu (najtańszy gaz). Prze ostatnie trzy lata jedno tankowanie wystarczało na cały rok. Przez pierwsze dwa lata po zatankowaniu pełnego zbiornika zamawiałem pod koniec zimy dodatkowo 1000l. Ale tak mnie uprzedzili w Gaspolu, podobno z budynku wychodziła wilgoć technologiczna. Roczne koszty z ostatnich 4 lat (gaz+dzierżawa) zwiazane z gazem wynoszą około 7000 zł. Bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetacz 03.02.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Przyłączam się do waszej dyskusji i mam zapytanie jakie są koszty eksploatacji butli (mam zamiar zamontować podziemny zbiornik); 1. dzierżawa 2. koszty przeglądów (podobnież co kwartał i obowiązkowe) 3. cena za l czy m34. i wszystkie inne koszty nie wymienione Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 13.02.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 WiomaTo co powiedział Ci architekt jest totalną bzdurą, owszem możesz uwzględnić w dokumentacji projekt zbiornika, wraz z przyłączem i instalacją wewnętrzną, ale firmę możesz wybrać tuż przed realizacją inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 13.02.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 anetacz przegląd podziemnego zbiornika odbywa się co 5 lat, gdyby to trzeba robić co kwartał to szkodaby było go zasypywać żeby zaraz odkopywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 13.02.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Mam pytanie - czy są na rynku dostępne butle które nie wymagają tego upierdliwego odkopywania co 5 lat???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 13.02.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Witam odswieże troche ten watek. Czy ktos zna aktualne stawki dystrybutorów,cen gazu? Druga sprawa obecnie jestem na etapie adaptacji projektu.Pani architekt powiedziała mi ze do pozwolenia na budowe musze miec umowe z dystrybutorem gazu. Przecież gazu bede potrzebowała dopiero (jak dobrze pójdzie ) za rok. Teraz mam negocjować warunki i stawki na gaz który zatankuje za rok? Pozdrawiam Nie sądzę aby było to konieczne. Składając papiery o pozwolenie na budowę było zaznaczone w planie zagospodarowania działki miejsce na butlę z gazem, w projekcie standardowa instalacja gazowa i nikt nie kazał nam żadnych umów zawierać z dystrybutorem. Z tego co wiem, trzeba starać się o zgodę na dostarczanie gazu przez gazownię w przypadku ziemnego, ale nie z butli. Dokładnie zadaj pani architekt takie pytanie jak na końcu swego postu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 17.02.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 przedstawiciel powiedział mie ze według aktualnych przepisów zbiornika należy odkopać za 5 lat (robi to firma od której dzierżawisz zbiornik), ale przepisy sie zmieniają i na zachodzie używają do rewizji zbiornika podziemnego sondy, przy których zbiornika nie trzeba odkopywaćile w tym prawdy?...nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 super... nadal nie wiem co zrobic z gazem i jaki zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 18.02.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Przyłączam się do wątku i mam pytanie, mianowicie czy podziemny zbiornik na gaz mogę gdzieś kupić i za ile (nie musi być duży). Jak myślicie ile rocznie mógłby zużywać gazu nowo-wybudowany dom o powierzchni około 100m2, licząc w tym c.w.u. Jak możecie napiszcie ile miesięcznie zużyłby taki domek gazu w okresie zimowym przy temperaturach ujemnych. Gdzieś czytałem, że tej wielkości domek potrzebuje około 10m3 na dobę, ile to jest litrów?? Czy mając swoją własną nie dzierżawianą butlę muszę się liczyć z jakimiś przeglądami tech. Podobno mogę wtedy kupić gaz bez faktury, myślicie, że bedzie taniej?? Dzięki za cierpliwość PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 dzwonilem do gaspolu 800 + vat samemu fundament i wykop reszte oni zwolnienie z dzierzawy (30zł) do konca 2006 5,92 brutto m3 umowa na 4000 m3 jednorazowo wchodzi 600m3, rozliczanie miesieczne po 1,5zł litr cena sztywno roczna na 12 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 moze napisze ktos kto przepala gaz propan albo butan?? ile litrów miesiecznie na ile metrów domu jak to wychodzi .... jakie ocieplenie, jaki materiał, jaki piecyk .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caroca 11.07.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 odswiezam watek. moze ktos w pomorskim korzysta z gazu plynnego?jesli tak, to z jaka firma podpisywaliscie umowe?jakie sa aktualnie ceny gazu, instalacji, zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 25.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To ja też podnoszę kotleta. Bardzo mnie interesuje po ile teraz gaz kupujecie, płynny. Ile koszuje butla zwłaszcza na propan-butan, podziemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Suchecki 07.03.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Najlepsza i najtańsza opcja to własny zbiornik instalacja w takich pieniądzach spokojnie się zrobi a gaz na pół ceny się kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Suchecki 07.03.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Butli się nie odkopuje tylko montuje ochronę katodową i już 20 lat spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Suchecki 07.03.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 To ja też podnoszę kotleta. Bardzo mnie interesuje po ile teraz gaz kupujecie, płynny. Ile koszuje butla zwłaszcza na propan-butan, podziemna. za butlę płaciłem 4700 netto nowa montaż ok 2tyś projekt 1200 gaz wiosna lato 1,30zł litr netto zima 1,90 zł litr netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts