diabol_16 25.07.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Witam, chciałbym wyciszyć drzwi lub kawałek przedpokoju aby nikt stojący za drzwiami nie słyszał że jestem. Nie chce wymieniać drzwi. Zrobiłem obrazek w paincie jak to wygląda. Od przedpokoju do drzwi mamy korytarza w którym są szafy. Odsuwane dodatkowe drzwi nie wejdą bo jest 60 cm do futryny a szerokość korytarza to 94cm. Można było by na tą ścianę od pokoju zrobić jakieś drzwi otwierane (94cm) i wtedy by do szafy się zamykały. No nie wiem może na drzwi jakąś mate wyciszajacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.07.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Witam, chciałbym wyciszyć drzwi lub kawałek przedpokoju aby nikt stojący za drzwiami nie słyszał że jestem. Nie chce wymieniać drzwi. Zrobiłem obrazek w paincie jak to wygląda. Od przedpokoju do drzwi mamy korytarza w którym są szafy. Odsuwane dodatkowe drzwi nie wejdą bo jest 60 cm do futryny a szerokość korytarza to 94cm. Można było by na tą ścianę od pokoju zrobić jakieś drzwi otwierane (94cm) i wtedy by do szafy się zamykały. No nie wiem może na drzwi jakąś mate wyciszajacą? [ATTACH=CONFIG]416723[/ATTACH] Strasznie skomplikowane jest to co napisałeś.. Całkiem poważnie, acz na szybko: - zdiagnozuj co u Ciebie szwankuje: przegroda (drzwi/ściana) jest za słaba, czy Ty za głośno - jeśli drzwi - sprawdź dlaczego (tanie, puste w środku, bez uszczelki, progu.. itp.) A potem szukaj rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolkin 27.07.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Założę się że tanie drzwi, mało uszczelek, kiepska ościeżnica i podobny montaż. Nakreśl jakie drzwi, jaka ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 01.08.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Na 99% nie masz progu w drzwiach - czytaj szpara (dziura) pod drzwiami którą przedostaje się hałas. Nie ukrywam, że trochę zdziwił mnie Twój wpis: "Witam, chciałbym wyciszyć drzwi lub kawałek przedpokoju aby nikt stojący za drzwiami nie słyszał że jestem.". Czyżby teściowa czyhała na Twoje życie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabol_16 01.08.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Na 99% nie masz progu w drzwiach - czytaj szpara (dziura) pod drzwiami którą przedostaje się hałas. Nie ukrywam, że trochę zdziwił mnie Twój wpis: "Witam, chciałbym wyciszyć drzwi lub kawałek przedpokoju aby nikt stojący za drzwiami nie słyszał że jestem.". Czyżby teściowa czyhała na Twoje życie ? Ciotka Nie wiem drzwi są normalne, naokoło jest uszczelka, szczelin nie ma. Ale słychać co dzieje się na korytarzu jak i z korytarza w domu. Osoba stojaca za drzwiami słyszy jak ktos podchodzi. Nie zamierzam zmieniać drzwi bo są dobre Bardziej położyć na nie jakieś wygłuszenie i dodatkowo zamknąć wnękę korytarza drzwiami suwanymi czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.08.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ok, wiemy już więcej, ale by doradzić adekwatne działania to przedstaw wynika badania słuchu u ciotki.. .. No zlituj się, daj jakieś info. Zdjęcie tych drzwi? (może to papier który tylko ładnie wygląda?), może uszczelka w ogóle nie styka się z drzwiami.. tak jak teraz to jeszcze z rok będziemy sobie pisać.. Ja widzę jedno: bez wizyty fachowca u Ciebie się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 02.08.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ale jakiego fachowca? Laryngologa chcesz wzywać czy montażystę?A tak poważnie to tak jak pisał Finlandia. Nie wiadomo co masz za drzwi. Możesz mieć np. 2 płytki HDFu po 4mm i wewnątrz albo plaster miodu albo jeszcze mniej czyli wypełnienie stabilizujące - czytaj powietrze w jednym i w drugim przypadku.Takie drzwi nic Ci nie wygłuszą tak czy siak. Z uszczelką czy bez niej. Jedynie w takim przypadku wymiana na nowe może coś pomóc, bo obkładanie ich derką też jest lipnym pomysłem. Musisz mieć w takich drzwiach wypełnienie albo z płyty wiórowej lub wiórowej z otworami jak w Porcie, albo wypełnienie z płyty Homalight jak w Erkado. Jedne i drugie będą przyzwoicie tłumiły hałas i będą wyglądały jak przeciętne drzwi wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.08.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Nadal brak zdjęcia więc ciężko coś powiedzieć. Zapewne drzwi "papierowe" jak powiedział Fin i takiego czegoś nie da się wyciszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts