popcarol 04.08.2018 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Bede miala piwniczke ogrodowa, 6m2. Moze nie bedzie tak zle? Bardzo bardzo chce miec malo gratow. W ostatnim domu byla straszna graciarnia. Ale dziecko uroslo i wiekszosc wywalilam lub zostawilam. Nowych nie kupuje. NAprawde licze ze uda sie to utrzymac w ryzach pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.08.2018 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Byłam wczoraj na działce. Gość zdążył już ściąć jedną z gałęzi tej jabłonce którą zdecydowałam jednak zostawić, ale reszta drzewa ocaleje haha Wybiorę się tam za parę dni zebrać śliwki węgierki. Pycha. Jedno drzewo zostawiłam, pozostałe dwa rosnące w cieniu poprosiłam żeby gość wyciął i teraz powinno być ok Dziś mam spotkanie z panią architekt. Składamy papiery, robimy adaptację i czekamy na czepialstwo starostwa. Pani bedzie mnie reprezentować w tej walce, liczę że będzie dobrze. Jak się czepną to mi doprojektuje garaż do bryły w miejscu wiaty.Zastanawiałam się ciągle czy nie wymienić projektu na ten sam ale z garażem w bryle (Ekonomiczny 4). Ale on jest o tyle większy! I go po prostu nie chcę i mnie na niego nie stać. Liczę więc że będzie ok i się nie czepną że wiata to nie garaż w bryle, heh... Na pomoc gminy nie mam co liczyć i raczej to jest odbijanie piłeczki i zrzucanie odpowiedzialności z siebie na Starostwo. Nie moge się do nich dobić, jedyna osoba decyzyjna jest na urlopie, generalnie masakra.Czekam do 16go kiedy gość wróci z urlopu i będę go prosić żeby jego pismo byo w tonie że chodzi o brak garażu jako drugiego wolnostojącego budynku. I tyle. Heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.08.2018 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 jej, może jednak odpowiedź z gminy będzie po mojej mysli adaptacja się robi, mapki też, powinnam mieć całośc w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommies 22.08.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Wiem, że niektórzy mówią, że nie będą budowali domu dla samochodu, ale...Dom z zasady buduje się, aby wygodniej się mieszkało. Garaż, to brak problemów z odśnieżaniem i odmrażaniem samochodu, przenoszeniem zakupów gdy na dworze ulewa, ponadto trzyma się tam rowery, sprzęt ogrodniczy i sportowy.Masz bardzo dużą działkę, więc może z czasem pomyślisz o kosiarce-traktorku, a to trzeba gdzieś trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.08.2018 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Dzięki, Tommies! Przemyślałam to na dziesiątą stronę i nie chcę działkę dzielę na pół, trawa będzie tylko z boku domu, z tyłu będą moje uprawy, kury i mała szkółka. Traktorka nie będzie do koszenia trawy bo nie bedzie za bardzo czego kosić mieszkałam już w domu,z rsztą całe życie mieszkam w domu. Auto parkuję poza garażem jeśli nie ma śniegu bo tak jest po prostu wygodniej niż latanie z tą bramą i jej zamykanie tam i nazad Plus garaż to zarówno tu jak i poprzednio jedno wielkie składowisko. Chcę mieć mniej i zyć łatwiej, żadnego składowania gratów na później. Kosz albo oddać i tyle. Więc jest to moja decyzja przemyślana miejsce na dobudowanie garażu oczywiście się znajdzie, jeśli mnie przyciśnie, ale na razie z rozmysłem go nie chcę! Mam znajomych którzy mają wiaty i mało który narzeka że garaż byłby jednak lepszy... dla każdego coś miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 28.08.2018 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Dostałam pismo wyjaśniające z gminy, po mojej myśli, jupi!I przyłącze / warunki / gazu. Też ok. Podpisanie umowy o dostawę w ciągu 6 miesięcy a nie 18 jak przy prądzie... hehZadzwoniłam do wykonawcy przyłącza prądu, obiecał szturchnąć Tauron z drugiej strony, bo oni papiery mają gotowe. Mam zadzwonić za tydzień, może bedzie coś wiadomo. Geodeta mnie olewa za to, jest już 2 tyg. po terminie. Wrr. ciągnie się to wszystko niemiłosiernie, a ja bym chciała złożyć wreszcie wniosek o pozwolenie na budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.09.2018 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Wniosek o pozwolenie na budowę złożony. Braki formalne i pismo o uzupełnienie przyszło, więc z tą sprawą się jeszcze trochę poużeram z moją projektantką. Kosztorys będę miała zrobiony, koleżanka z siłowni takie robi Szukam wykonawców, ci polecani mają terminy koniec 2019/2020 rok... rany boskie. Mam nadzieję z kimś rozsądnym się dogadam. W październiku ma być gotowy notarialny podział działki. Na początek listopada mam umówioną ekipę do ogrodzenia. Jeśli pozwolenie na budowę będzie jeszcze w październiku to fundamenty jeszcze w listopadzie, poczytałam trochę i sama nie wiem. Wykonawcy jak jeden mąż chcą robić jeszcze teraz, w suchej ziemi, a nie zaraz po zimie... może i coś w tym jest. Hm Kupiłam sobie baterię zlewozmywakową Grohe do kuchni, pierwsza rzecz do domu haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiszi 18.09.2020 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Hej! Trafilam wlasnie na Twoj watek tutaj i chcialam zapytac jak Twoja budowa? Ja sie aktualnie zastanawiam nad zakupem tego samego projektu. Wniosek o pozwolenie na budowę złożony. Braki formalne i pismo o uzupełnienie przyszło, więc z tą sprawą się jeszcze trochę poużeram z moją projektantką. Kosztorys będę miała zrobiony, koleżanka z siłowni takie robi Szukam wykonawców, ci polecani mają terminy koniec 2019/2020 rok... rany boskie. Mam nadzieję z kimś rozsądnym się dogadam. W październiku ma być gotowy notarialny podział działki. Na początek listopada mam umówioną ekipę do ogrodzenia. Jeśli pozwolenie na budowę będzie jeszcze w październiku to fundamenty jeszcze w listopadzie, poczytałam trochę i sama nie wiem. Wykonawcy jak jeden mąż chcą robić jeszcze teraz, w suchej ziemi, a nie zaraz po zimie... może i coś w tym jest. Hm Kupiłam sobie baterię zlewozmywakową Grohe do kuchni, pierwsza rzecz do domu haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts