bialy 04.10.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Drodzy czytelnicy mam prośbę o przesłanie informacji czy mieliście styczność z firmami Dachlux, Dachlux Alfa, Dachlux Beta, Dachlux SC 1 (można powiedzieć że jest to jedna firma).Interesują mnie wasze doświadczenia: czy są solidni, jak wywiązują się z roboty itp. Chętnie usłyszę plusy i ewentualnie minusy. DziękiMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 04.10.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Co masz na myśli pytając "jak wywiązują się z roboty?". Z tego co wiem to oni tylko sprzedają dachy, nie mają własnych ekip, tylko współpracujące z nimi dość luźno firmy zewnętrzne. Chyba, że się mylę. Próbowałem u nich kupić dach z wykonastwem - ale tylko skontaktowali mnie z wykonawcą, który prawdopodobnie za informację musi brać materiał o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 04.10.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Kupowałem u nich dachówke i nie polecam tej firmy.Czekałem prawie 2 tygodnie żeby mnie przywieźli dachówke na budowe bo mieli taki bałagan w papierach że nie wiedzieli że wszystko opłaciłem gotówką przy podpisaniu umowy. Jak pojechałem tam to dopiero wysłali samochód z akcesoriami dachowymi typu wentylacja kalenicy, spinki do dachówek na których chcieli mnie oszukać myśląc że nie będe liczył 200 szt.(i tu się pomylili). Później dowiedziałem się że tą dachówke mogłem kupić bezpośrednio w firmie MAŃK która i tak przywiozła mnie ją, ponieważ dach lux u nich się zaopatruje i korzysta z ich transportu.Co do firmy MAŃK z której już później dokupowałem pare dachówek to jest godna polecenia (mają w swojej ofercie różne pokrycia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 05.10.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Drogo się cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 05.10.2004 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 ZIBI2 - jestem trochę zdziwiony tą informacja. Porównywałem ceny całego systemu i wydaje mi się że nie jest najgorzej z tą ich ceną (Rupp). Jeżeli miałeś okazję kupić w dobrej cenie i skorzystać z dobrych dekarzy to daj znać gdzie.Dzięki i liczę na większą ilość informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.10.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ja korzystałem z Dachluxu w Wolicy i są OK. Mają swoją ekipę wykonawczą (umowę na wykonanie dachu podpisujesz z Dachluxem) i dali najlepszą cenę na Braasa. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 06.10.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Forumowicze z tego co wiem i zauważyłem jest to dosyć duża firma a mimo wszystko jest tak mało osób które maja coś do powiedzenia na ich temat.Jak możecie to zachęcam do podzielenia sie ze mna doświadczeniami.DziękiMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 06.10.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Oferta wywoławcza za dach (blachodachówka) z rynnami była najwyższa i o ponad 4k wyższa od "kolejnej" w wysokości oferty, też wywoławczej. Pan zaproponował całe 2k upustu jesli zdecyduję się w ciągu 2 tygodni . Kiedyś pytałem u nich o BRAAS-a i też wyszedł nienadzwyczajnie. Kupuję przez mojego majstra. pozdro PS: absolutnie nie jest moim celem zniecęcać do tego składu, ogólne wrażenie robią pozytywne. Tylko do ofert się nie przykładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 06.10.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 To jest niemozliwe proponuje dokładnie sprawdzic czy obie wyceny zawierają dokładnie te same ilosci materiałow.Znam klienta któremu majster wycenił 7k taniej tylko potem troche mu brakło i w rezultacie zapłacił drożej bo majster dał mu mniejsze rabaty.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 07.10.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Jak kupowałem u nich na składzie na bielanach. a ponieważ było to w marcu a dach robiłem w maju więc towar mi przechowali .Nie było żadnych kłopotów. Jak zabrakło blachy to dowieżli kilka arkuszy bez problemu. Kiepsko u nich tylko z wyliczaniem potrzebnej blachy tzn u mnie trochę się pomylili. Nie wiem czy to u nich standard czy przypadek, a może starają się w ten sposób zatrzymać klienta i dać atrakcyjną wycenę. To był jedyny minus w zakupach u nichTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy 07.10.2004 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 [Thom] Czy pamiętasz która ekipa robiła u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchatek 07.10.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 U mnie blachę kładła ekipa z Dachlux Wolica. Fakturę za robotę mam od nich. Nie odniosłem wrażenia, by ekipy były "luźno związane".W przyszlym roku drugi kawałek dachu też pewnie będą robić oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rad-T 11.10.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Ja mialem to nieszczescie ze wzialem material z wykonastwem. Co do cen i terminow dostaw wszystko bylo super, co do ekipy to tragedia, 12 albo 14 reklamacji - sprawa cieknacego komina ktora ciagnela sie 1,5 roku az sam naprawilem i wiele innych niedociagniec (napinanie dachowek zeby sie zapiely na zamkach poprzez kopanie ich i pare innych kwiatkow). Sklad o ktorym mowa jest na wylocie na Babice. Ekipa to nie jaki p. Romek i koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts