Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dach Lux

bialy

Recommended Posts

Drodzy czytelnicy mam prośbę o przesłanie informacji czy mieliście styczność z firmami Dachlux, Dachlux Alfa, Dachlux Beta, Dachlux SC 1 (można powiedzieć że jest to jedna firma).

Interesują mnie wasze doświadczenia: czy są solidni, jak wywiązują się z roboty itp. Chętnie usłyszę plusy i ewentualnie minusy.

Dzięki

Michał

Co masz na myśli pytając "jak wywiązują się z roboty?". Z tego co wiem to oni tylko sprzedają dachy, nie mają własnych ekip, tylko współpracujące z nimi dość luźno firmy zewnętrzne. Chyba, że się mylę.

Próbowałem u nich kupić dach z wykonastwem - ale tylko skontaktowali mnie z wykonawcą, który prawdopodobnie za informację musi brać materiał o nich.

Kupowałem u nich dachówke i nie polecam tej firmy.Czekałem prawie 2 tygodnie żeby mnie przywieźli dachówke na budowe bo mieli taki bałagan w papierach że nie wiedzieli że wszystko opłaciłem gotówką przy podpisaniu umowy. Jak pojechałem tam to dopiero wysłali samochód z akcesoriami dachowymi typu wentylacja kalenicy, spinki do dachówek na których chcieli mnie oszukać myśląc że nie będe liczył 200 szt.(i tu się pomylili). Później dowiedziałem się że tą dachówke mogłem kupić bezpośrednio w firmie MAŃK która i tak przywiozła mnie ją, ponieważ dach lux u nich się zaopatruje i korzysta z ich transportu.Co do firmy MAŃK z której już później dokupowałem pare dachówek to jest godna polecenia (mają w swojej ofercie różne pokrycia).

Oferta wywoławcza za dach (blachodachówka) z rynnami była najwyższa i o ponad 4k wyższa od "kolejnej" w wysokości oferty, też wywoławczej. Pan zaproponował całe 2k upustu jesli zdecyduję się w ciągu 2 tygodni :lol: . Kiedyś pytałem u nich o BRAAS-a i też wyszedł nienadzwyczajnie.

Kupuję przez mojego majstra.

pozdro

PS: absolutnie nie jest moim celem zniecęcać do tego składu, ogólne wrażenie robią pozytywne. Tylko do ofert się nie przykładają.

Jak kupowałem u nich na składzie na bielanach. a ponieważ było to w marcu a dach robiłem w maju więc towar mi przechowali .Nie było żadnych kłopotów. Jak zabrakło blachy to dowieżli kilka arkuszy bez problemu. Kiepsko u nich tylko z wyliczaniem potrzebnej blachy tzn u mnie trochę się pomylili. Nie wiem czy to u nich standard czy przypadek, a może starają się w ten sposób zatrzymać klienta i dać atrakcyjną wycenę. To był jedyny minus w zakupach u nich

Tomek

Ja mialem to nieszczescie ze wzialem material z wykonastwem. Co do cen i terminow dostaw wszystko bylo super, co do ekipy to tragedia, 12 albo 14 reklamacji - sprawa cieknacego komina ktora ciagnela sie 1,5 roku az sam naprawilem :x i wiele innych niedociagniec (napinanie dachowek zeby sie zapiely na zamkach poprzez kopanie ich :evil: i pare innych kwiatkow). Sklad o ktorym mowa jest na wylocie na Babice. Ekipa to nie jaki p. Romek i koledzy.