Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki młot udarowy do 400zł?

Recommended Posts

Witam.

Powoli zaczynam dorabiać na instalacjach elektrycznych, przyszedł czas na zakup młota udarowego.

Budżet mocno ograniczony, bo zaledwie 400 zł. Wiadomo, że jeśli z czasem będzie coraz więcej tzw. zleceń to będę zobowiązany kupić coś mocniejszego. Niestety - obecne fundusze mi na to nie pozwalają.

Znalazłem cztery młoty:

Młot udarowy Einhell - 900W TH-RH 900/1 - siła uderzeń 3J, typ uchwytu SDS Plus - cena 350 zł,

Młot udarowy Einhell - 1500W BRH 1500/1 Bavaria blac - siła uderzeń 3,8 J, typ uchwytu SDS Plus - cena 300 zł (niby marka Einhell ale na obudowie nie ma żadnych informacji o producencie),

Młot udarowy Einhell - 1250W RT-RH 32 - siła uderzeń 3,5 J, typ uchwytu SDS Plus - cena 430 zł,

Młot udarowy Graphite 58G858 - 900W - siła uderzeń 4.2J, typ uchwytu SDS Plus - cena 375 zł

Zastanawiam się nad zakupem drugiej opcji - opinie na temat młota są pozytywne. Zastanawia mnie jednak dlaczego nie ma żadnych informacji na temat producenta - skoro niby jest nim Einhell, czyżby jakaś "pod-marka"? Ciekawym rozwiązaniem jest również 3 opcja - ale jest on ciut słabszy od drugiego wariantu no i różnica cenowa jest wyraźnie zauważalna (chociaż 3 oraz pierwsza opcja jest w oficjalnych barwach Einhell). Ewentualnie 4 rozwiązanie? Chociaż nigdy nie korzystałem z elektronarzędzi firmy Graphite.

Czy ktoś korzystał z powyższych elektronarzędzi? Co ewentualnie poradzicie?

Pozdrawiam.