Robaczywy 27.07.2018 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Belka na zdjęciu została zaszalowana i zrobiona niezgodnie z projektem - konstrukcyjnie nie ma problemu, ale jest problem z ociepleniem tego miejsca. W miejscu zaznaczonym na biało miało być podcięcie, którego nie ma i tym samym nie m miejsca na stryropian. Będzie tam okno narożne, więc przyklejenie 20cm styropianu odpada, bo najdzie na okno. Pewnie zmieściłbym 5cm i jakoś by to jeszcze wyglądało. Czy będzie to duży mostek termiczny ? mi się wydaje, że spory. Może ktoś ma inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 27.07.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 ^^Kątówka z duża tarczą plus młot do kucia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 27.07.2018 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jak i czym wyciąć, to ja wiem Pytam raczej czy można wyciąć, a potem jakoś,,,nie wiem,,,nawiercić dziury i wsadzić zbrojenie? Czy nie można i zostaje jakaś cienka warstwa ocieplenia np. z płyty PIR? Kierbud twierdzi, że nie ma problemu, bo jesli okno się bedzie licować z krawędziami to nie będzie istotnych mostków..ale mi się nie wydaje. Ciepło z parteru będzie uciekać przez spód tej belki, czy się jednak mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.07.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Masz rację imho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w33497 31.01.2019 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Hej, jak się udało rozwiązać tą sytuację z podcieniem, mamy identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts