kurtz 27.07.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Mozecie polecić jakiś zmiękczacz wody co zmieści się pod zlewem dwukomorowym?Co znajdę to za duży i nie wchodzi. Viessmana ma ponad 1m wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 27.07.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Mozecie polecić jakiś zmiękczacz wody co zmieści się pod zlewem dwukomorowym? Co znajdę to za duży i nie wchodzi. Viessmana ma ponad 1m wysokości. A przeglądałeś może naszą nową ofertę? może coś z nowości? zobacz TUTAJ Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 29.07.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 A przeglądałeś może naszą nową ofertę? może coś z nowości? zobacz TUTAJ Pozdrawiam! Faktycznie pomogliście... nawet nie przeczytaliście ze zrozumieniem. Wrzucacie tylko reklamę swojego urządzenia - jaki w tym pożytek dla forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 29.07.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Mozecie polecić jakiś zmiękczacz wody co zmieści się pod zlewem dwukomorowym? Co znajdę to za duży i nie wchodzi. Viessmana ma ponad 1m wysokości. Jaką masz wysokość pod zlewem? Jaką masz twardość wody? Ile jej zużywasz? Czy ma to być zmiękczacz na cały dom czy tylko na ten jeden zlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 02.08.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Mozecie polecić jakiś zmiękczacz wody co zmieści się pod zlewem dwukomorowym? Co znajdę to za duży i nie wchodzi. Viessmana ma ponad 1m wysokości. Do filtracji wody spożywczej (pod zlewem) najczęściej montuje się filtr odwróconej osmozy. Zmiękczacze będą gabarytowo większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 02.08.2018 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Jaką masz wysokość pod zlewem? Jaką masz twardość wody? Ile jej zużywasz? Czy ma to być zmiękczacz na cały dom czy tylko na ten jeden zlew? standardowo 85cm minus zlew, wody zużywam jakieś 10m3/miesiac, zmiekczacz ma być na cały dom, robiłem testy i wychodzi twarda/ średnio twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 03.08.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 standardowo 85cm minus zlew, Czyli ile masz tej wysokości dostępnej do wstawienia zmiękczacz? wody zużywam jakieś 10m3/miesiac, zmiekczacz ma być na cały dom, robiłem testy i wychodzi twarda/ średnio twarda Ile konkretnie? Ile mg/l albo ile stopni dH/dF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 11.08.2018 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Czym zmierzyć dokładnie twardość wody? Kupiłem coś do czego wlewało się krople, ale nie było żadnego dozownika kropli, więc ciężko było tym wykonać pomiar ilości wlanych kropli do probowki. Co do wysokości to nie mam jeszcze zamontowanej szafki umywalkowej, ale pod slewem to ile może być z 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 11.08.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Czym zmierzyć dokładnie twardość wody? Kupiłem coś do czego wlewało się krople, ale nie było żadnego dozownika kropli, więc ciężko było tym wykonać pomiar ilości wlanych kropli do probowki. Zazwyczaj tak to właśnie wygląda. Trzeba liczyć krople. Zazwyczaj jak przechylisz butelkę do góry nogami to sam odczynnik nie wypłynie - trzeba ścisnąć buteleczkę. Jak robisz to delikatnie to spokojnie policzysz każdą kroplę. Co do wysokości to nie mam jeszcze zamontowanej szafki umywalkowej, ale pod zlewem to ile może być z 50cm. Zazwyczaj najniższe zmiękczacze mają ok 60-65 cm wysokości. Można ewentualnie poszukać "niższej głowicy", ale sam zbiornik 17" ma ok 45 cm wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts