Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt JOWISZ pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Co do porównania z manuelą to sie nie wypowiem, bo nie wiem jak ona wygląda, a nie mam czasu sprawdzać. Moge tylko napisac na co wg mnie warto w tym projekcie zwrócić uwagę.

1. Garaż w wersji minimum - nie wiem czy ten ścięty narożnik nie będzie uciążliwy. Może sie okazac ciasno w ty miejscu.

2. Kominek między dwoma przejściami - nie odpocznie sie przy nim oj nie. Z rozprowadzeniem ciepła też nie najlepiej no i nie powiesisz żadnej firanki na oknie, ale firanki teraz podobno niemodne 8)

3. Przydałoby sie osobne wc na parterze. Daka duża łązienka raczej wygląda na rodzinna, zwłaszcza ze jest wieksza od tej na poddaszu.

4. Schody zabiegowe nie sa najwygodniejsze, ale ja sie nie czepiam, bo bede miała podobne. Szkoda mi tylko tej przestrzeni pod nimi.

5. spiżarnia raczej symboliczna, a chyba przydałaby sie wieksza

5 Uwaga ogólna : po przeniesieniu kominka w kąt koło gabinetu (problem z kominem) reszte scian bym "otworzyła". Można pokombinowac sporo tutaj - to scianki działowe są tylko słupy. Można zostawić tylko te sciane osłaniającą schody, albo jeszcze inaczej.

Nie bedzie to tani dom, ale może sie podobac. Choc ja mam nieco inne gusta :D

6. Na górze nieco przymała sypialnia 2/2. Garderoby i pralnia to duzy atut

w garazu mozna skasoewac ten przyciety rog

chce skadsowac lazienke na dole i zrobic tylko wc

dlaczego te schody nie sa wygodne?

chce zlikwidowac scianke ktora zaslania schody na dole

sypialnie 2/2 chce pol;aczyc z 2/7

a jaki ty masz gust co mogla bys mi zaproponowac dla 4 osobowej rodziny

pozdrawiam

• 9 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...