voopeem 28.07.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) . Edytowane 9 Marca 2020 przez voopeem usuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remy S 28.07.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Witamja mam pytanie odnosnie ekipy ktora wszystko zrobi. Ciezko bylo takowa znalesc, dostaliscie namiary z polecenia?My mamy zamiar kupic dzialke w Chwaszczynie zaraz przy obwodnicy Gdanska i zastanawiamy sie jak to ugrysc.I jeszcze pytanie gdzie wy dzialeczke znalezliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.07.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Jeśli ten dom budowany będzie z gazobetonu czy żelbetu to raczej Kanady w nim będzie niewiele. Po przeczytaniu tytułu tego tematu pomyślalem że będziemy mieli kolejnego "kadyjczyka" w Polsce a tu takie rozczarowanie. . Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 28.07.2018 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) . Edytowane 9 Marca 2020 przez voopeem usuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 28.07.2018 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Ale zwróć uwagę że ani przez moment nie twierdziłam że sam dom będzie z materiałów "kanadyjczykowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 28.07.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 A ja witam kolejną budującą. Jak pewnie zauważyłaś/ zauważysz budujących kobiet jest tu bez liku. Projekt jest gabarytowo nieco podobny do mojego stąd podpowiedź. Te 160m2 na papierze wydaje się dużo w realu gdzieś te metry uciekają. Jeśli nie macie potrzeby posiadania, aż tylu pokoi zastanówcie się nad powiększeniem salonu kosztem pokoju na dole. Te trzydzieści kilka metrów w takim układzie nie daje poczucia przestrzeni. Co do reszty pytań zrób sobie wstępny kosztorys i popytaj ekipy na czym pracują. Powodzenia i dużo cierpliwości- mi kończy się po 3 miesiącach wraz z kończeniem SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 29.07.2018 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 W 3 miesiące kończysz SSZ? Bajka, zazdroszczę! Mam nadzieję właśnie że u nas też te metry się rozejdą, natomiast myślimy nad zostawieniem tego pokoju na dole tak w razie W, chcemy go tylko trochę pomniejszyć - dużo to nie jest, ale zawsze salon zyska te dodatkowe 2-3m... Geralnie dogadaliśmy się z ekipą że jak postawią ściany nośne to działówki będziemy sobie przesuwać do woli, jak zobaczymy faktycznie wymiarowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 29.07.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 No to i ja witam się w dzienniku Fajnie, że przeniosłaś się tutaj Zobaczysz różnicę Miałyśmy okazję się poznać, także pozdrawiam i życzę powodzenia w babskim budowaniu Jest nas tutaj trochę, także możesz liczyć na wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 29.07.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ale ja Ciebie nie namawiam a jedynie zwracam uwagę że "kanadyjczyka` bez problemu można budować w zimie. Sprawy nie ma bo już umowę na bunkier podpisalaś. Ja w swoim "kanadyjczyku" mieszkam od ponad 5 lat i klimat mi się bardzo podoba. W Twoim domu jedyny kawałek Kanady to będzie małżonek. Mam sąsiadów, którzy mieszkali 7 lat w Stanach i po powrocie do Polski mają już drugi dom szkieletowy. Nie wyobrażają sobie murowańca. I super! Niech każdy mieszka, jak chce. Mnie też próbowali przekonać do tej technologii, ale nic na siłę. Jakież było ich zdziwienie, kiedy zwiedzając nasz dom, stwierdzili, że nawet nie ma zapachu domu murowanego, jest sucho i przyjemnie. Nie każdy dom murowany jest bunkrem. I nie każdy "kanadyjczyk" jest super. Ale niech każdy buduje, co mu do szczęścia potrzebne Swoją drogą, nie uważasz, że więcej Kanady, wprowadzi do domu człowiek, niz technologia budowy, której nawet nie będzie widać z zewnątrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 29.07.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Witam się w dzienniku Oglądałam projekt i witam w klubie tych co maja większy garaż niż salon Chociaż jednak salon o 10m2 większy niż u nas i to wam zrobi robotę - nasz mógłby być większy. A kotłownia "ogromna". My mamy niecałe 9m2 i już widać, że jest zdecydowanie za duża. Kuchnia zabudowana bardzo podobnie do naszej Na górze macie 4 pokoje plus na dole jeden. Planujecie pokój gościnny czy gabinet i pokój gościnny? Bo pisałaś o rodzince 2+2 (ludzie), więc wam pokoi standardowo potrzeba 3szt + jakiś gościnny (plus ewentualnie gabinet). Ale macie jeszcze cały strych, który można na taki gościnny zaadaptować. Strych na graty to będziecie mieć nad jętkami tej wyższej części domu I wtedy pokój na dole zlikwidować i powiększyć salon. Salonu nigdy dość Edytowane 29 Lipca 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voopeem 29.07.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) . Edytowane 9 Marca 2020 przez voopeem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts