Claudynka 28.07.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) HejMam pytanie czy obecnie pomiędzy oknami dachowymi sa jakies różnice?załóżmy mam okna mniej znanej firmy - 4 uszczelki potrójny lakier za 1200zł (okpol),( jeszcze taniej (skylight premium)orazw tej samej cenie - 2 uszczelki oraz lakier podwojny znanej firmy (velux,fakr) Ze specyfikacji pierwsze okno jest lepsze ale czy w rzeczywistości tak jest podczas użytkowania? aha i czy warto brac trzy szyby jako zmniejszenie pocenia się okna. (podlogowka, went grawit,) Edytowane 28 Lipca 2018 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 28.07.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Przejdz się do sklepu, hurtowni co ma i ten i ten model. Roznice zobaczysz od razu. Czasami sa to detale, czasami grubości ram, pakiet szybowy, ogolny design. Wiodace marki czytaj fakro, roto, velux sa znacznie lepiej wykonane od wspomnianych okpol czy skylight. Co nie znaczy ze raklamacja nie moze zdarzyć sie i u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 28.07.2018 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 No cóż w sklepie tylko Fakro i veluxBrak porównania do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 28.07.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 No cóż w sklepie tylko Fakro i velux Brak porównania do innych. Brałbym fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 28.07.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Drażni mnie tylko w tych Fakro a raczej ich reklamie ... selekcjoner . Niezbyt to świadczy o jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 29.07.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Dużo okien tańszych firm ma cieńsze ramy. Co do wyboru to jedynie Polska firma Fakro a nie velux który zaniża ceny okien i sprzedaje po kosztach aby wyeliminować konkurencje CZytaj Fakro z rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 29.07.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ja wybrałem Roto, na oko wyglądają bardziej solidnie, bardziej dopieszczone niż Velux i Fakro, ale to moja subiektywna opinia. Ceny były w zasadzie te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 29.07.2018 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Co do wyboru to jedynie Polska firma Fakro a nie velux który zaniża ceny okien i sprzedaje po kosztach no tak to już jest sprawa polityki co ma być bardziej konkurencyjne dla klienta ja sie w to nie mieszam. Uważam, że każdy przeciętny kowalski chce wybudowac dom dobrze a w miarę "tanio". Pomyślcie, analiza każdej cegiełki tynku, farby, kleju, agd itp = polskie. Oszaleć by można. od tego jest rząd aby w miare swoich mozliwości dał polskim firmom mozliwość niższej ceny sprzedaży względem zagranicznego producenta. Nie wchodzę już na temat marży, kosztów marketingu itp bo nie o to chodzi w tej dyskusji. Krótko mówiąc chcę kupic okna dachowe o dobrym stosunku cena-jakość. Edytowane 29 Lipca 2018 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 30.07.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Fakro są lepsze jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 30.07.2018 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 nie wiem czy dobrze przeczytałam w warunkach gwarancji fakro ale jesli nie montuje ich wyspecjalizowana firma to na okna jest tylko 2 lata gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 30.07.2018 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Szanujący sie dekarz ma certyfikat firmy Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 30.07.2018 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 tak, a w filmach propagandowo-reklamowych producenci pokazują jak to samemu w 30min zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 30.07.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Rozumiem w takim razierazie że montaz będzie w istniejącym pokryciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 30.07.2018 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 (edytowane) istniejącym ale "świeżym" Edytowane 30 Lipca 2018 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 30.07.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 może okpol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 31.07.2018 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Proszę o informację jak jest obecnie z jakościa okien firmy okpol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 18.02.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Dokładnie też chciałbym się dowiedzieć jak z OKPOL. Bo każdy pisze że Polskie Fakro najlepsze a velux be bo nie polski. To tak jak by miał kupić auto nie Niemieckie bo od Hitlera. Okpol też jest Polski. A może temu tańszy bo się nie reklamuje. Sam chciałem kupić roto, przekabacili mnie na Velux. Miałem już zamawiać velux. Ale pojawił się OKPOL. O wiele tańsze, współczynnik okna 0,83, 4 uszczelki. Powiedzmy dwa tysiące mieć w kieszeni przykładowo to jest dużo. Ale chciałbym wiedzieć czy warto a nie pluć sobie w brodę. Niech się wypowiedzą ci co mają OKPOL. Jaka się użytkuje, jak były problemy to jakie, jak zadziałał serwis czy uznali na gwarancji. itp. To jest najważniejsze. Czy Fakro czy velux czy Roto itp. Każdemu na lini pójdzie jakiś bubel czy przykładowo montażyści źle zamontują ale zaraz zwalą na okna. Dlatego ważna jest opinia Klienta posiadającego tą markę i użytkującą ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts