quardian 28.07.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Witam, jak w temacie, poszukuję dobrego programu aby zwizualizować sobie dom, jego wnętrze i otoczenie, działający na ios. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paflomomo 29.07.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ja też zastanawiałem się nad tym aby samemu próbować swoich sił w projektowaniu domu Natomiast stwierdziłem, że ogólnie rzecz ujmując taniej wyjdzie kupienie dobrego projektu pytanie tylko Która z firm dostępnych na rynku jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 29.07.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Ja też zastanawiałem się nad tym aby samemu próbować swoich sił w projektowaniu domu Natomiast stwierdziłem, że ogólnie rzecz ujmując taniej wyjdzie kupienie dobrego projektu pytanie tylko Która z firm dostępnych na rynku jest najlepsza No właśnie - która jest tą najlepszą? Pewnie zaraz nam powiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designernaetacie 30.07.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 moim zdaniem Archicad albo Revit.Obydwa mają praktycznie tę samą funkcjonalność (baaaardzo szeroką) i pozwalają jdenym kliknięciem robić z rzutu model 3D, elewacje, przekroje itp.Oczywiście trzeba wszystko bardzo starannie i dokładnie projektować, żeby cały projekt wyglądał dobrze w 2D i w 3D.W internecie mnóstwo dokumentacji i tutoriali więc można się w miarę szybko nauczyć.Oczywiście są to programy profesjonalne i nie da się ich opanować w jeden wieczór. Jednak myślę, że do pracy tylko przy własnych prywatnych projektach nie zajmie to też jakoś bardzo dużo czasu. Co najważniejsze w tych programach, w stosunku do tradycyjnych CAD'ów są "user friendly" i naprawdę intuicyjnie się z nich korzysta projektując architekturę,krajobraz albo jakieś małe formy typu meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 30.07.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 moim zdaniem Archicad albo Revit. Obydwa mają praktycznie tę samą funkcjonalność (baaaardzo szeroką) i pozwalają jdenym kliknięciem robić z rzutu model 3D, elewacje, przekroje itp. Oczywiście trzeba wszystko bardzo starannie i dokładnie projektować, żeby cały projekt wyglądał dobrze w 2D i w 3D. W internecie mnóstwo dokumentacji i tutoriali więc można się w miarę szybko nauczyć. Oczywiście są to programy profesjonalne i nie da się ich opanować w jeden wieczór. Jednak myślę, że do pracy tylko przy własnych prywatnych projektach nie zajmie to też jakoś bardzo dużo czasu. Co najważniejsze w tych programach, w stosunku do tradycyjnych CAD'ów są "user friendly" i naprawdę intuicyjnie się z nich korzysta projektując architekturę,krajobraz albo jakieś małe formy typu meble Sugerujesz piractwo? W cenie ww programów masz na gotowo ze dwa projekty indywidualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quardian 08.08.2018 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Hej, dzięki za informacje. Ja przetestowałem parę programów, w końcu padło na Sweet Home 3D - kosztuje troszkę ponad 60 zł i jest rewelacyjny. Bardzo intuicyjny, do nauki w dwa - trzy dni, jednocześnie posiada wiele opcji do wizualizacji domku wewnątrz i zewnątrz. Na razie mam tylko problem z dodaniem dachu, można "celować" ręcznie, ale nie wiem jak go ustawić parametrami, w tutorialach w necie też niczego na razie na ten temat nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts