Bialybst 10.08.2018 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Pewnie że da rade. Kompletnie sie na tym nie znam, zreszta co widać Moze głupie pytanie ale czy to najlepszy wybór w tej klasie/cenie? czy są jakieś "bajery" do ktorych warto doplacic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bialybst 13.08.2018 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Hej ! co myslicie o odpowiedzi od mojej deweloperki na temat pieców które nam proponuja? "Pozwoliłam sobie skonsultować temat mocy kotła z Naszym Instalatorem:Zaproponowane produkty są kotłami najnowszej generacji ,zarówno kocioł Wolf jak i ACV mają możliwość modulacji mocy.Kocioł Wolf CGW-2-24/140 modulacja od 5,6 do 26,8 Kocioł ACV HRE 18/24 modulacja od 3 do 24Moce kotłów uwarunkowane są podgrzaniem ciepłej wody użytkowej. Niższa moc kotłów spowoduje mniejszy komfort ciepłej wody użytkowej.Kocioł ACV HRE 18/24 z czego 18 to moc C.O. natomiast 24 to moc C.W.U. jest kotłem przepływowym zmniejszenie mocy kotła spowoduje dyskomfort ciepłej wody użytkowej.Kocioł Wolf CGW-2-24/140 posiada wbudowany 50 litrowy zasobnik c.w.u z zintegrowaną wężownicą o wydajności zasobnika 140 litrowego. Po zużyciu ciepłej wody ze zbiornika kocioł przechodzi w grzanie przepływowe czyli niższa moc kotła może spowodować dyskomfort ciepłej wody użytkowej (korzystanie z większej ilości odbiorników wodnych spowoduje obniżenie temperatury ciepłej wody)" Czy naprawde potrzebujemy takiej mocy ? Dzieki za pomoc! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts