Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom 130m2- Wybór Pieca

Bialybst

Recommended Posts

Hej ! co myslicie o odpowiedzi od mojej deweloperki na temat pieców które nam proponuja?

"Pozwoliłam sobie skonsultować temat mocy kotła z Naszym Instalatorem:

Zaproponowane produkty są kotłami najnowszej generacji ,zarówno kocioł Wolf jak i ACV mają możliwość modulacji mocy.

Kocioł Wolf CGW-2-24/140 modulacja od 5,6 do 26,8

Kocioł ACV HRE 18/24 modulacja od 3 do 24

Moce kotłów uwarunkowane są podgrzaniem ciepłej wody użytkowej. Niższa moc kotłów spowoduje mniejszy komfort ciepłej wody użytkowej.

Kocioł ACV HRE 18/24 z czego 18 to moc C.O. natomiast 24 to moc C.W.U. jest kotłem przepływowym zmniejszenie mocy kotła spowoduje dyskomfort ciepłej wody użytkowej.

Kocioł Wolf CGW-2-24/140 posiada wbudowany 50 litrowy zasobnik c.w.u z zintegrowaną wężownicą o wydajności zasobnika 140 litrowego. Po zużyciu ciepłej wody ze zbiornika kocioł przechodzi w grzanie przepływowe czyli niższa moc kotła może spowodować dyskomfort ciepłej wody użytkowej (korzystanie z większej ilości odbiorników wodnych spowoduje obniżenie temperatury ciepłej wody)"

Czy naprawde potrzebujemy takiej mocy ?

Dzieki za pomoc! pozdrawiam