fastplayer 30.07.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Witam. W dniu dzisiejszym pokłóciłem się z fachowcami którzy stawiają mi ściany nośne o pieniądze. Pokończyły im się zaliczki i chcą wysępić ode mnie więcej niż umówiona kwota. Niestety nie zpisałem z nimi umową. Natomiast jak już chcą czegokolwiek ode mnie chciałbym sprawdzić jakość ich pracy a zupełnie się na tym nie znam. Może ktoś mógłby podpowiedzieć na czym mógłbym ich złapać tak aby zgasić ich zapał to dodatkowych pieniędzy które mi ani nie spadają z nieba ani nie jestem instytucją charytatywną żeby dawac coś komuś za darmo. Jak sprawdzić poziom tych ścian? Mierzyć bloczki metrówką od dolnej warstwy zaprawy ? Jaka jest tolerancja na otworach okiennych? Jaka jest tolerancja na słupach żelbetowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 30.07.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Na kierowniku budowy też przyoszczędziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.07.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Na kierowniku budowy też przyoszczędziłeś? Kierownik taki na papierze więc tu szuka informacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 30.07.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Panowie nabijacie się z inwestora. Może porwał się z motyką na księżyc (buduje sam bez wiedzy i kierownika bud). stało się, jaki ma teraz sens rozgrzebywanie tego. Macie ochotę na pomoc to ok a nie to takie komentarze nic mu nie dadzą. Pieniądze umówione i tego się trzymaj, jak masz tego kiera na papierze to go ściągnij, jak nie da rady to pozostaje Ci wierzyć że tak jak Ci zrobią będzie ok. ( na pewno się nie zawali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 30.07.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Na kierowniku budowy też przyoszczędziłeś? A co ma kierownik do pieniędzy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 30.07.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 A co ma kierownik do pieniędzy ?? Elita forum i takie pytanie? Jeśli miałby kierownika budowy nie tylko na papierze, to odpowiedzi na swoje pytania znajdzie u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 30.07.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Po to jest forum żeby pytać. To nie wina Inwestora że kierownicy budowy są na papierze. A jak będziesz miał prawdziwego KB to co ?? nie popytasz na forum ? Nie wszyscy śpią na pieniądzach, poza tym akurat pieniądze nie gwarantują że wszystko będzie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fastplayer 05.08.2018 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 forgetit ale z Ciebie kasztan. Jak nie masz nic ciekawszego do napisania to po prostu zamilcz. Tak jak wspomniał kolega powyżej, nie moja to wina , że kierownicy są jacy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 05.08.2018 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Kolego, z Twoją znajomością tematu to najlepiej o nic ich nie pytaj,nie rozmawiaj o meandrach technicznych budowy...Powaga,jak chcesz poziomy mierzyć metrówką to każda następna ekipa będzie to wykorzystywać.Moja rada,znajdź dobrego znajomego,najlepiej przyjaciela który z grubsza ogarnia temat i niech on podpowie Ci to i tamto,ewentualnie dogadaj się z KB,niech on wszystkiego dogląda.Z tymi panami co ich masz teraz spróbuj się dogadać niech skończą co mają skończyć i niech odejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 05.08.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 forgetit ale z Ciebie kasztan. Jak nie masz nic ciekawszego do napisania to po prostu zamilcz. Tak jak wspomniał kolega powyżej, nie moja to wina , że kierownicy są jacy są. To Ty wybrałeś takiego, a nie innego KB. Za wykonanie zgodne z projektem odpowiada KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 05.08.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Zmierz piony i kąty proste w pomieszczeniach to jest najwazniejsze. Wymiary okien maja taka tolerancję jaką chcesz, okna i tak zamawiasz na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.08.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 I pamiętaj żeby zrobili węgarki na drzwi wewnętrzne, oraz żeby otwory okienne (dół) wzmocnić pod ostatnią warstwą bloczka np prętem żebrowanym, a sam otwór okienny obrobić dookoła szlichtą. To Ci ułatwi życie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 06.08.2018 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 i tu się zgadzam uzgodnij to już na etapie budowy bo ja musiałem sam obrabiać okna i zrobić w węgarki a pewnie jakbym to miał w umowie to w tej samej cenie zrobiła by to ekipa cóż życie drugi raz bym wiedział umowa i spisywać wszystko po kolei co się chce gość i tak podpisze bo i tak na tobie zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts