Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Okna Budvaru są ponoć sztywniejsze i nadają sie na wyższe. Poszukaj przedstawiciela. Może być też tak, że robią białe a nie robią takich w okleinie - stąd nieporozumienia.

Do Arkady -czyli gdybym 380cm podzieliła na 3 części -po 126cm i ruchoma byłaby tylko środkowa to myślisz że Oknoplast by mi to zrobił nawet w wysokości 240cm? :roll:[/quo

Kacha 28

Jest jeszcze jedna mozliwość. Zapytaj w Oknoplascie w Sandomierzu (nich zadzwonia do centrali ) i zaptaja o przesuwke na progu tzw PSK wydaje mi się że powiinni wtedy zrobic to do wysokości 2400, przy tek konstrukcji z podziałem na 4

Witam

Do wys. 2400 mozna wykonac patio tylko z jednym przesuwnym skrzydłem. Jezeli maja sie przesuwac 2 skrzydła to max wysokośc wynosi 2300 wynika to z innej konstrukcji patia, zastosowania innego progu. itd. Myśle że Pan doskonale wie o czm mowa.

Miałem okazje zamontowac podobne patio, z przesuwnymi dwoma skrzydłami(z tym że w drewnie) na okuciach Roto Live wysokośc 2600 i szer 3600, i jak do tej pory wszystko działa bez zarzutu.

Czy w Oknoplaście można zrobić w takim razie patio/drzwi tarasowe - 3600 x 2300, dwa skrzydła po 1800 x 2300, tylko jedno przesuwne, drugie stałe? Bo dostałem informację, że Oknoplast robi tylko do 150cm jedno skrzydło :( . Jest na szansa na zrobienie w wymiarze mnie interesującym? Jaki system jest stosowany w Oknoplascie przy niskim progu?

Pzdr,

TS

• 3 months później...
Wczoraj byliśmy w salonie Vidok, aby wstępnie wycenic nasze okna do domku. Okna są z profili Veka. W planach był obustronny Złoty Dąb -ale wyglądał nieco "sraczkowato" :oops:. Mąż przekonał mnie do orzecha. No i teraz boję się że orzech jest bardzo ciemny :( A z drugiej strony ten złoty dąb wcale do nas nie przemawiał... pokażcie jeśli macie fotki orzecha z Veki -zarówno wewnątrz (okna będą dwustronne), jak i na elewacji. Pomoże mi to podjąc ostateczną decyzję :wink: .

http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-domek-doodkow,t82806-60.htm

okna z oknoplastu profil VEKA barwiony w masie orzech. Do tego rolety z firmy PORTOS - aluminiowe, również orzech

Brama garazowa także orzech :) PRoducent Jolrom spod Poznania

mikolayi -Bardzo ładny ten Twój orzech! chyba jestem już w 100% przekonana :)

Newfie -teraz też jest rabat za przedpłatę :) (przynajmniej w Vidoku w Tarnobrzegu). Cena mnie też BARDZO miło zaskoczyła! Tym bardziej, że mamy okno tarasowe przesuwne -380cm szer, 240cm wysokie -podział na 3części (2 boczne to fixy, środek przesuwny), do tego rolety w kolorze orzech, sterowane trzema oddzielnymi silniczkami. Koszt okien do całego domku -14800zl Dla porównania -firma Jezierski chciała 14tys za samo to okno tarasowe z roletami :-? ...