Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jakością też byłam bardzo mile zaskoczona - w salonie rozglądałam się za plastikami, bo to co stało myślałam że drewniane :o Za 10 okien do całego domu w tym tarasowe zapłaciłam 12 030 z montażem (nie montuję rolet) - takie ceny lubię :D

U nas też 10szt -razem z tym tarasowym :) Z tym, że samo to okno to kosztowało 5,5tys (reszta okien 9szt-5tys) , za to rolety i silniki oraz pancerz podtynkowy w kolorze -też 5,5tys -czyli drugie tyle :roll: Ale to jest okno od zachodu -silne wiatry itp, poza tym chyba nie będzie zasłon a nie chcę żeby mnie sąsiedzi wieczorową porą oglądali jak siedzę z mężulkiem przy kominku :wink:

Newfie -a Ty też bierzesz obustronny orzech? Kurczę trochę boję się, że będzie dominował nad wnętrzem.. ale ten dąb to już w ogóle mi nie pasi :roll:

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No a ja mam dośc jasny dach -celtycka kolor ceglasty. czy to się nie będzie gryzło? (elewacja będzie ecru lub b.jasny beż). Rynny są ciemny brąz.

http://foto2.m.onet.pl/_m/39f76439fe62cb733066da2569ab92de,5,19,0.jpg

Kachna, przestań już :lol:

Nic się nie będzie gryzło. Będzie ślicznie :wink: A do rynien będzie pasować, jak do kompletu :D

Dach jest kolor naturalny dachu (cegły), a ten kolor okien też jest taki naturalny, drewniany - nic Ci się nie pogryzie :D

A do jasnej elewacji będzie to wszystko wyglądać pięknie, naprawdę :wink:

OK- umnie nnic nie może byc zbyt proste -jakbym poszła, zamówiła, zapłaciła -bez żadnych rozmyślań kilkutygodniowych -to taki zakup byłby dla mnie nieważny! Cała radośc w analizie :) ! A poza tym to zauważ, że wszystkie osoby powyżej mają ciemne dachy (grafit lub brąz) :roll: ...

No to co :o Ten Twój dach też biały nie jest przecież :wink:

Ja wiem, że radość w analizie, ale mało masz rzeczy do analizowania?

Jak Ci mówię, że będzie dobrze, to będzie dobrze :evil: :wink:

Hej, to znowu ja :lol:

Jadę sobie dzisiaj do pracy autkiem i korek :o No to się zaczęłam rozglądać - tak gdzieś w centrum byłam akurat :D

Patrzę i co widzę??? :o Kamienica stoi ze świeżo zaadaptowanym strychem :D Kolory tegoż strychu: tynk jasnokremowy, dachówka (a ściślej obróbki blacharskie, bo dachówki pod tym kątem nie widać) w kolorze naturalnej jasnej cegły i ciemnobrązowe okna (ale nie wiem czy orzech akurat :roll: ).

I wiesz co, ślicznie to wyglądało :D Naprawdę fajnie :D

Niestety już nie zdążyłam foty zrobić, bo korek drgnął, ale jak jutro będę jechać tą samą trasą, to się z góry przygotuję :wink:

U mnie też orzech tylko z fabryki Ms a dach to zielony gont Cambridge - (taki prostokątny z cieniowaniem) i też będzie spoko. Tylko nie wiem jaka elewacja, bo moja Jagódka chce mieć cały domek zielony a nie tylko dach. Taki mały zielony domek :D

Ps. okna właśnie dzisiaj przyjechały i montaż będzie w piątek. :D :D :D

U mnie też orzech tylko z fabryki Ms a dach to zielony gont Cambridge - (taki prostokątny z cieniowaniem) i też będzie spoko. Tylko nie wiem jaka elewacja, bo moja Jagódka chce mieć cały domek zielony a nie tylko dach. Taki mały zielony domek :D

Ps. okna właśnie dzisiaj przyjechały i montaż będzie w piątek. :D :D :D

yagularko -zrób zdjęcia tych okien koniecznie! A od środka też orzech? A co do zielonej elewacji -to popieram! U nas w okolicy jest taki domek z zieloną elewacją i słodziutko wygląda! Tylko nie przesadź z "ciemnością" zieleni :wink:

Jadę sobie dzisiaj do pracy autkiem i korek :o No to się zaczęłam rozglądać - tak gdzieś w centrum byłam akurat :D

Patrzę i co widzę??? :o Kamienica stoi ze świeżo zaadaptowanym strychem :D Kolory tegoż strychu: tynk jasnokremowy, dachówka (a ściślej obróbki blacharskie, bo dachówki pod tym kątem nie widać) w kolorze naturalnej jasnej cegły i ciemnobrązowe okna (ale nie wiem czy orzech akurat :roll: ).

Niestety już nie zdążyłam foty zrobić, bo korek drgnął, ale jak jutro będę jechać tą samą trasą, to się z góry przygotuję :wink:

OK -jutro koniecznie! Aparat -opcja z lampą i bez lampy! Rano i wieczorem -w słońcu i deszczu :D . Możesz też zapytac jaki to kolor tynku i firma :wink:

OK -jutro koniecznie! Aparat -opcja z lampą i bez lampy! Rano i wieczorem -w słońcu i deszczu :D . Możesz też zapytac jaki to kolor tynku i firma :wink:

:lol:

Jak tylko zamontują to prześlę zdjęcia, a kolor jest obustronny i dodatkowo są barwione w masie więc nawet jak coś mi się zadrapie to nie będzie tak widać. :) Jak tylko okna zamontują to popstrykam i prześle. Niestety gont kładę na wiosnę a narazie mam dach odeskowany i na to poszła taka zielona (paskudny odcien) membrana. :roll:

Jak tylko zamontują to prześlę zdjęcia, a kolor jest obustronny i dodatkowo są barwione w masie więc nawet jak coś mi się zadrapie to nie będzie tak widać. :) Jak tylko okna zamontują to popstrykam i prześle. Niestety gont kładę na wiosnę a narazie mam dach odeskowany i na to poszła taka zielona (paskudny odcien) membrana. :roll:

Mnie też przekonało to, że barwiony w masie. W większości firm (nawet takich "lepszych") okazywało się, że profil jest biały tylko oklejony -porażka -okno z obu stron brąz a po otwarciu białe wnętrze :-?

Mnie też przekonało to, że barwiony w masie. W większości firm (nawet takich "lepszych") okazywało się, że profil jest biały tylko oklejony -porażka -okno z obu stron brąz a po otwarciu białe wnętrze :-?

mnie też właśnie to wkurzało... dziwnie to wygląda...

bo co jak co ale okna moga sie obić, zarysowac a wolę zeby widać było kolor brązowy a nie biały spod okleiny...

Generalnie z veki zadowoleni jesteśmy :)

Założyli nam blokade balkonu aby nie trzeba było podstawiać stołka jak są otwarte drzwi tarasowe, ale zupełnie nie wiem jak jej używac..

Ma ktoś coś takeigo??

Jak to zablokowac aby to okno tarasowe sie nie zamykało??

Zazwyczaj wystarczy przy otwartych drzwiach nacisnąć klamkę, jak przy zamykaniu balkonu. Ale może są jeszcze jakieś inne systemy :roll:

dziąki sprawdze to jeszcze raz dokładnie choc wydaje mi się że u nas własnie to nie działa :(

dzięki!!

Bo jeśli to jest ten system, to on nie blokuje tak "na amen" tylko z lekka :-?