Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a czy może mi ktoś polecić firmę z województwa łódzkiego, która robi okna na profilach Veka? na stronie jest kilku producentów, ale czy ktoś ma z nimi jakies doświadczenia?

ABM JĘDRASZEK

BAKAR

DREW-PLAST SYSTEM

LUPOL

OKBUD

PERCER

PIETRUCHA

SIB

TADOS FIREK

TERMOBUD

TOM-DAR

uliBau

http://www.veka.pl/content/pliki/lodzkie.php

Firma uliBau jest producentem i poleciła mi jednego z dystrybutorów: O.K.N.O. Montaż na Pojezierskiej w Łodzi (koło Tesco). Nie znam ich solidności. bo w końcu kupiłem okna innej firmy.

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
To może i ja podciągne.....może sie coś zmieniło przez 2 lata..?

witam,jestem z Rybnika..Ja zamówiłem okna veka alphaline z abm jędraszek.Pakiet 3-szybowy U=0,5,z klinem docieplającym,ciepła ramka z pcv.w kolorze antracyt 11szt-cena 12500zł.Szukałem ciepłych okien ale także dobrych i w miarę rozsądnych cenach i powiem tak,mam nadzieję że wybrałęm dobrze.Naczytałem się sporo o oknach-wniosek czym więcej się naczytałem tym gorzej.miałem do wyboru ekono 86 profil rehau, z eurokoloru,alphaline i thermic z oknoplastu-ale to to samo co alphaline więc poco przepłacac.montaż przewidziany na drugą połowę marca 2011 to się odezwę .

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Koszty - tak jak większości innych 6 komorówek z potrójnymi szybami.

Droższe od zwyklych 5komorowych o ok 20% chociaż można pewnie znaleźć wyjątki.

Przez ostatnie dwa lata wiele firm wprowadziło u siebie do stałej produkcji Alphalinie, wiec można uznać, że profil się sprawdził.

• 4 weeks później...
  • 10 months później...

Witam.

Temat już z przed kilku lat ale nie wiem gdzie szukać pomocy.

Mam okna Montex zamontowane w 2002 roku,firma już nie istnieje a moje okna już nie są tak ciche i szczelne jak kiedyś,myslę że wymiana uszczelek by pomogła tylko gdzie dostać uszczelki do moich okien?

Profil moich okien z tego co sobie przypominam to Alphaline,nie wiem czy to jest istotne i jak uniwersalne są uszczelki ale myślę że tu na forum są osoby które będą potrafiły mi pomóc.

Pozdrawiam

Montex robił na swoim profilu (zdaje mi się ;) -w kazdym bądź razie to był synonim dobrych, bardzo sztywnych okien o dużej głębokości zabudowy.

Szukałbym jakiś śladów pomocy u ich dealera z tamtych lat, np. zapytaj w firmie Rem-plast w Siedlcach (nr znajdziesz w sieci) o ile nie znasz żadnej firmy bliżej siebie.

Witam

całkiem całkiem wyglądają.Masywne mam szyby 0,5 18/4/18/4 i dlatego listwa przyszybowa od środka jest z licowana z ramą okienka,ale wszystko się okaże dopieroo w sezonie grzewczym zdjęcia na moim blogu budowlanym http://www.ar1.jacekimonika.rybnik.mojabudowa.pl/

zerkam właśnie na Twoją budowę i co rzuciło mi się w oczy to to, że KTOŚ dał delikatnie ciała przy stosowaniu taśm montażowych do okien, część stolarki ma taśmy CZERWONE - PAROSZCZELNE zamontowane od zewnątrz co jest bardzo dużym błędem.

Tobie to już raczej nie pomoże ale będzie przestrogą na przyszłość.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Dali ciała na całego byłem z nimi od rana po nocce i przy ost.oknie-tarasowym się zorientowałem że źle pozakładali taśmy i wszystkie okna na nowo wprawiali.Ale i tak to spieprzyli,poprawiali mi te taśmy na zewnątrz ze 3 razy ale i tak wygląda to do dupy. Dla tego przestroga dla wszystkich nie płacić za wszystko przed końcem montażu.A najlepiej poprosić kier.bud. o odbiór okien i jak będzie wszystko ok to wtedy zapłacić.A ja teraz nie mogę się doprosić o swoje.

dzwonie dzwonie i tak mnie olewają

Witam

zerkam właśnie na Twoją budowę i co rzuciło mi się w oczy to to, że KTOŚ dał delikatnie ciała przy stosowaniu taśm montażowych do okien, część stolarki ma taśmy CZERWONE - PAROSZCZELNE zamontowane od zewnątrz co jest bardzo dużym błędem.

Tobie to już raczej nie pomoże ale będzie przestrogą na przyszłość.

Pozdrawiam

Dali ciała na całego byłem z nimi od rana po nocce i przy ost.oknie-tarasowym się zorientowałem że źle pozakładali taśmy i wszystkie okna na nowo wprawiali.Ale i tak to spieprzyli,poprawiali mi te taśmy na zewnątrz ze 3 razy ale i tak wygląda to do dupy. Dla tego przestroga dla wszystkich nie płacić za wszystko przed końcem montażu.A najlepiej poprosić kier.bud. o odbiór okien i jak będzie wszystko ok to wtedy zapłacić.A ja teraz nie mogę się doprosić o swoje.

dzwonie dzwonie i tak mnie olewają

Z tymi kierownikami budowy to tez bywa różnie bo ostatnio trafił się nam chyba najtańszy z najtańszych więc i jego wiedza była znikoma i był tam chyba tylko dla tego by promienie słońca nad jeziorem połapać