iksarp 30.07.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Cześć wszystkim! Chcialbym zastosować olej silikonowy na moje skrzypiące panele, jednak nie jestem pewien czy to się sprawdzi w moim przypadku - szczeliny między panelami są ledwo zauważalne - załączam zdjęcie poglądowe. Czy myślicie że olej będzie w stanie przecisnąć się między takie panele? Dodam tylko że ponowne ułożenie paneli jest w tym momencie niewykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iksarp 15.08.2018 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 up^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.08.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Olej przeniknie bez problemu, ale czy przy okazji nie spowoduje "napuchnięcia" paneli to gwarancji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eroico 24.02.2019 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 witam,czy próbował Kolega tego silikonu, a może coś innego zadziałało? Mam panele SWISS KRONO Dąb Curry, po niespełna dwóch latach zaczęły skrzypieć, szukam skutecznego sposobu na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek16 24.02.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Używać i czekać ,aż się zrobią większe luzy w profilu,może masz za gruby podkład i panel zbyt mocno się ugina?Teraz większość firm stosuje nowy wzór zamka,aby zminimalizować tarcie między piórem a wpustem,oba profile nie przylegają do siebie idealnie i jest między nimi wolna przestrzeń.Nie traktuj paneli olejem,HDF ciągnie płyny jak gąbka i może spuchnąć na łączeniach.Panele podczas układania nie były za ciasne?Tzn. czy się ciężko składały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eroico 26.02.2019 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, podkład mam 3mm, zielone płyty, nie pamiętam nazwy, A posadzkę wcześniej wyrownałem...z tego co pamiętam to nie było problemów z montażem, panele leżakowaly tydzień, pamiętam tylko że denerwujące były bardzo delikatne zamki - niektóre panele musiałem odrzucić bo były uszkodzone (dolne zamki - ten ząb niby był w całości a jednak miał pęknięcia wzdłuż długiego boku) zaraz po wyciągnięciu z nieuszkodzonej paczki.. Edytowane 26 Lutego 2019 przez eroico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojan6 08.02.2020 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Tylko nie olej silikonowy.Miałem w kilku miejscach delikatne skrzypienie, potraktowałem je olejem silikonowym i dopiero teraz mam prawdziwe skrzypienie.Przeklinam durniow,którzy mi to doradzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dictus 10.03.2021 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Dzień dobry, czy udało się jakoś rozwiązać problem skrzypiących paneli? Mam identyczny problem. Po 2 latach użytkowania pojawiło się skrzypienie na łączeniach pomiędzy krótszymi bokami paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1b 14.03.2021 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 To jest problem tego że podłoga pociągnęła wilgoci, a następnie wyschła i pojawiły się mikro luzy na zamkach, które teraz trą o siebie. Można spróbować kilka razy intensywniej przemyć podłogę i wypadało by kontrolować poziom wilgoci w domu tak żeby był na w miarę jednakowym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.03.2021 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Wg mnie należałoby ponownie dobić panele aby zamki dobrze zamkły.Skrzypienie paneli może być też spowodowane złym przygotowaniem podłoża albo niechlujstwie przy układaniu paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.08.2023 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Podpinam się pod temat. W jednym z pomieszczeń na poddaszu skrzypią panele, wydaje mi się, że w miejscu gdzie jest kanał wentylacji mechanicznej. Być może była nad nim za mała warstwa wylewki i trochę "siadła". Czy zastosowanie oleju silikonowego pomoże, a nie pogorszy? A może jest jakieś inne rozwiązanie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts