jacek_opole 31.07.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Mam panele słoneczne 90V , miały być wykorzystane do wytwarzania prądu ale nic z tego nie wyszło. Chcę do nich podłączyć grzałkę. Mam zbiornik z 2 wężownicami. Drugie źródło energii to gaz. Chcę zakupić piec termet. Instlator mi mówi, że nie ma znaczenia jaki piec i proponuje Ecocondens Silver. Termet mówi , że powinien być ecocondens Crystal bo on jest przystosowany do pracy z panelami słonecznymi. Mi się wydaje, że racje ma instlator bo przecież chodzi o to aby uzyskać w zbiorniku odpowiednią temperaturę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 31.07.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Mam panele słoneczne 90V , miały być wykorzystane do wytwarzania prądu ale nic z tego nie wyszło. Chcę do nich podłączyć grzałkę. Mam zbiornik z 2 wężownicami. Drugie źródło energii to gaz. Witam, wybacz ale nie mam pojęcia o czym piszesz... Do czego masz panele? jakim sposobem do paneli masz grzałkę? Możesz to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_opole 31.07.2018 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Witam, wybacz ale nie mam pojęcia o czym piszesz... Do czego masz panele? jakim sposobem do paneli masz grzałkę? Możesz to wyjaśnić? Panele fotowoltaniczne 90V ( max. moc 60V * 1,5A = 90W ) , do tego planuję kontroler np. : http://www.el-car.auto.pl/?27,regulator-mppt-pwm-grzalek-do-paneli-slonecznych-400v-10a . Do kontrolera grzałka , do tego mamy zbiornik 300l kospel z 2 wężownicami https://allegro.pl/bojler-kospel-wymiennik-sb-300l-2x-wezownica-solar-i6813899105.html?reco_id=688aa506-94b8-11e8-a9a3-6c3be5b5a990&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro& I tu pojawia się pytanie o piec kondensacyjny 35 kW , czy może to być EcoSilver Solar czy pownien być EcoSilver Crystal II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts