jan.ka 31.07.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Od jakiegoś czasu podczytuję forum, w końcu postanowiłam się zarejestrować i od razu piszę z prośbą. Mam tako oto kuchnię: Od razu przepraszam za jakość planu,niestety nie jestem mistrzem projektowania, wymiary się zgadzają co do 2-3 cm. Planuję mały remont i zamówienie nowych mebli - coś w wersji ekonomicznej. To, co obecnie mi się najmniej podoba, to: - umiejscowienie lodówki - jest to mała wolnostojąca lodówka - wysokość ok 150 cm. Stoi niedaleko okna, więc zabiera mi mnóstwo naturalnego światła, dopiero za nią jest blat roboczy. - czerwonym krzyżykiem zaznaczyłam rurę gazową, która idzie pionowo na zewnątrz przez całą ścianę - macie pomysł na jej zakrycie? - brak stolika - w tej kuchni ciężko coś zmieścić, ale gdyby lodówka znalazła się gdzieś indziej, to myślałam o szerszym blacie pod oknem i dalej w kącie, który mógłby zastąpić stolik. Z góry dziękuję za wszystkie nawet najdrobniejsze podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 01.08.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 A może tak? Oczywiście wszystko będzie zależało od przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.08.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 1) Gdyby dało się przesunąć drzwi - lodówka i cargo 30cm we wnęce, pod oknem wąski blat z podczepionym rozkładanym stolikiem. 2) Bez przesuwania drzwi - na wprost nich rozkładany wąski blat, płyta dwupalnikowa żeby choć trochę więcej blatu roboczego było. Niestety dwie szafki narożne, w tym jedna ze zlewem - utrudniony dostęp do wnętrza. 3) Dwa ciągi - bez szafek narożnych. Odpływ zlewu w ścianie lub zabudowany nisko wzdłuż ściany. 3) I jeszcze taka minimalistyczna opcja. Rurę z gazem puszczasz pionowo w dół w którymś rogu (mniej się rzuca w oczy) a dalej dołem za szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan.ka 03.08.2018 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Drzwi niestety nie da się przenieść, ponieważ z po drugiej stronie jest łazienka. Po małych konsultacjach ustalone zostało, że: - zlewozmywak nie będzie przesuwany na inną ścianę, ale może zostać przesunięty na ścianie, na której już jest - rura z gazem będzie przesunięta i pójdzie rogiem, zastanawiam się teraz nad umieszczeniem płyty gazowej na ścianie po lewej, niekoniecznie w kącie Mam taki pomysł, że wtedy na ścianie po lewej będzie jeden blat od okna do końca i w tym ciągu gdzieś znajdzie się płyta gazowa. Zastanawiam się, gdzie w takim razie dać lodówkę. Kwestia stolika może zejść na dalszy plan, ewentualnie mini-miejsce dla jednej osoby, ale to nawet i przy blacie pod oknem. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez jan.ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan.ka 03.08.2018 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Planuję odręcznie, przesuwam meble i blaty. Pod oknem jest kaloryfer. Lodówka ma szerokość 50 cm, nie będzie zabudowywana, ponieważ albo od razu albo za jakiś czas będzie wymieniana i chcę być ew. przygotowana na szerokość 60 cm. Z tego względu też dałam ją na "wylocie", żeby nie było problemu przy zakupie nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.09.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Moja propozycja: Ta przerywana linia to lodówka pod blatem, niska. Obok niej, przy oknie – miejsce siedzące dla jednej osoby. Nad blatem można dać szafki albo półki. To jest tak maleńkie wnętrze, że powinno być bardzo jasne, żeby zwalczyć trochę poczucie klaustrofobii. Dużo bieli i na przykład jasny, drewniany blat. Albo jasno szary. Zalecam też pomalowanie ścian specjalną farbą do pomieszczeń narażonych na zawilgocenia – Śnieżka Kuchnia Łazienka. Pomoże zachować higienę w kuchni i zapobiegnie rozwojowi bakterii i pleśni dzięki zawartości mikrocząsteczek srebra: https://www.sniezka.pl/produkt/sniezka-kuchnia-lazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan.ka 08.09.2018 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Dziękuję za radę. Na pewno rozważę lodówkę podblatową, chyba będzie najlepszym rozwiązaniem, do którego pierwotnie nie byłam przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts