karolkak 01.08.2018 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam, Proszę o wskazówki bo nie mogę znaleść odpowiedzi na problem jaki się pojawił podczas wyceny okien i rolet z montażem. Otóż Pan stwierdził że jak zrobię cofnięte nadproża w celu zmieszczenia odrobiny styro za roletą to on żeby prawidłowo zamontować okna musi je tak samo cofnąć. Bardzo mi się to nie podoba ponieważ wtedy oprócz mostka za roletą będę miała mostki liniowe wokół całego okna. Wobec tego zaproponowałam że podniosę nadproże o ok 20cm i za roletą przykleję xps'a a Pan zamontuje okna poprzez styro, prosto do nadproża. Niestety ta opcja też wg niego nie wchodzi w grę..... Jak to jest z tym montażem okien ? naprawdę nie ma kotew/dybli żeby przymocować okna właściwie poprzez ten styropian ? Zaznaczam że opcja poszerzeń została mi przedstawiona w pełnej okazałości, włącznie z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 01.08.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 To co opisujesz można zrobić, kiedy montażysta nie jest idiotą - zmień firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolkak 01.08.2018 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 To co opisujesz można zrobić, kiedy montażysta nie jest idiotą - zmień firmę. Właśnie nie bardzo jest to możliwe ..... Chcę okna z firmy widok, w okolicy oprócz tego autoryzowanego przedstawiciela są same salony firmowe. Autoryzowany wycenia okna o 1/3 taniej niż firmowy a w moim przypadku jest to bagatela 7 tyś. Dlatego muszę nauczyć faceta jak zamontować okna tak jak ja to widzę, a wydaje mi się że widzę to zgodnie z "przykazaniami montera" jak to możliwe, możesz napisać gdzie szukać, za pomocą czego montować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.08.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Nie nauczysz. Przypadek który opisujesz dobitnie świadczy, że masz do czynienia z kimś oderwanym od rzeczywistości. Obawiam się, ze w liczeniu także.. . obyś się nie zdziwił przy rozliczeniu, że czegoś nie uwzględnił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts