Claudynka 01.08.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 HejKrótkie pytanie mam pustaki kominowe z kermazytu w środku kwasówka ocieplona. Czy zewnętrzne strony pustaka trzeba ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.08.2018 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 IMO jeżeli pustaki kominowe stykają się ze ścianami to tak. Inaczej będzie mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 01.08.2018 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 no tak komin będzie się stykał ze stropem i ścianą, tylko czy ocieplać od samej góry czy tylko pod dachem. Coś ktoś o ciągu pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.08.2018 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Jeżeli już kwasówka jest ocieplona, to ocieplenie pustaka na ciąg nie wpłynie przecież. Napiszesz coś więcej o tym kominie, bo sam właśnie coś takiego chcę stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 01.08.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 komin do kominka jeden, do gazu drugi. Obydwa z pustaka kominowego keramzytowego - jeden otwór spalinowy i dwa wentylacyjne. Wymiary ok50x30x24wys. Koszt jednego pustaka 25zł.W srodek planuje włożyć rure z kwasówki i ocieplić wełną albo perlitem. Do gazu(piec kondensat) to chyba zwykłą PCV wystarczy gdyz tam spaliny maja niska temperaturę.Nie wiem czy dobre mam przemyslenia w tej sprawie. Na razie stoja pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.08.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Mostki termiczne to jedyny problem przy izolowanych rurach. Krótki kawałek ponad dachem nie będzie miał większego znaczenia w kwestii ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 01.08.2018 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 więc jak uniknąc mostków w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.08.2018 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Izolując pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 02.08.2018 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 no tak izolacja ścian wiadome, dodatkowo "pocieszam sie" że keramzyt jest "ciepłym" materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 02.08.2018 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 dla pewnosci obloże komin wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts