Mythmark 02.08.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam. Jako że jestem nowy to wszystkich serdecznie witam. Przechodząc do sedna sprawy (nie znalazłem odpowiedzi na forum), ściana od strony łazienki w pokoju (blok z płyty, mieszkanie na parterze) na której jest szafa bez pleców zamontowana na stałe jest bardzo wilgotna. Jest to ściana od łazienki, wewnątrz której biegną rury pex dostarczające wodę oraz rura odprowadzająca wodę. W zeszłym roku jedna ze złączek się rozszczelniła i wymieniłem pex na nowy. Obecnie ściana ponownie jest mokra, nadmieniam, iż kładąc pexy założyłem na nie otulinę w celu zapobieżenia ewentualnemu skraplaniu się i wilgoci. Czy możliwe jest usunięcie dane wilgoci ze ściany, jakich zabiegów trzeba dokonać żeby nie pojawiała się już wilgoć. Nadmieniam, iż płytki w łazience nie odchodzą, a ściana w której są rury jest cienka, około 15 cm. Czy trzeba skuć płytki i zastosować jakąś izolację pod rury (nie widzi mi się za jakiś czas od nowa demolować całą łazienkę;/), a może winą obarczyć cienką ścianę i poprowadzić rury w podłodze? Bardzo proszę o pomoc, gdyż już nie mam pomysłu co z tym robić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts