tomek_byd 02.08.2018 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam!Szukam klimatyzatora do mieszkania. Niestety nie mam możliwości montażu urządzenia dzielonego bo nie mogę naruszyć elewacji nowego bloku (gwarancja). Nie do końca podobają mi się te z wystawianą rurą za okno bo przez dużą szparę wpuszcza się jednak gorące powietrze. Pytanie czy istnieje jakiś klimatyzator na ścianę z możliwością podłączenia do komina przeznaczonego do wyciągu kuchennego? Mam jeszcze kominy wentylacyjne ale podobno pod nie nic nie można podłączać bo mam wentylację hybrydową i na dachu są wentylatory.Jak w ogóle wygląda sprawność takiego urządzenia postawionego w mieszkaniu i wyrzucającego gorące powietrze na zewnątrz? Z jednej strony chłodzi powietrze, ale z drugiej pobiera to schłodzone powietrze żeby samemu się schłodzić i wyrzucić na zewnątrz jako ciepłe powietrze. Mniej więcej jakiej temperatury wydmuchiwane jest to powietrze? Czy ewentualnie można zastosować stojący na ziemi klimatyzator i przedłużyć rurę? Czy trzeba stosować jakieś izolowane rury czy może wystarczy zwykła plastikowa rura wentylacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/240249-klimatyzator-do-mieszkania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts