agiszonek 05.10.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Buduję domek z ogrzewaniem olejowym i mam mały problem. Nigdzie nie widziałam wlewów oleju, które można umieścić na elewacji zewnętrznej (coś takiego jak wlew paliwa do baku samochodu tylko do domu). Czy ktoś ma namiary na firmy, które to sprzedają ? Jaka jest cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalek 06.10.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Zamknięcie wlewu paliwa 2 cale. Wykonanie z mosiądzu. Zakręcane, z lańcuszkiem (żeby nie zgubić).Cena 42,20 + VAT.Najlepiej umieścić zamknięcie za malymi drzwiczkami wprowadzonymi w elewację.Kupić można w... zależy skąd jesteś. PozdrawiamZapraszam:http://www.polska-siec-instalacyjna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 06.10.2004 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 ze śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 06.10.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Zobacz TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 07.10.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Rozważ najpierw, czy takie podłączenie jest Ci rzeczywiscie niezbędne. Napełnianie zbiornika wygląda następująco: przyjeżdza cysterna ( wieklości ciężarówki star), operator cysterny rozwija 20 metrowy ( czasem dłuższy ) wąż, wchodzi z nim do budynku, odkręca górne zamknięcie zbiornika, wrzuca rurę, uruchamia pompę, po kilku minutach wyciąga wąż, zakręca zamnkięcie i idzie z wężem do cysterny. Ja bez sensu zamontowałem specjalny zawór napełniąjacy i czujnik poziomu oleju z wyjściem do czujki cysterny. Z niecierpliwością czekałem na pierwsze tankowanie i...wszystko odbyło się tak jak opisałem. Zawór i czujka do niczego nie były potrzebne. Jeżeli istnieje możliwość, aby cysterna stanęła około 20 od wlewu do zbiornika to daj sobie spokój z zewnetrznym podłączeniem, bo to tylko dodatkowe, zbędne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiszonek 07.10.2004 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Niestety mam zbiorniki na samym końcu piwnic. Żeby tam dotrzeć trzeba pokonać ze 30 metrów od bramy Muszę zrobić coś takiego, żeby nie błądzić z wężem po piwnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalek 07.10.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Ponadto dobrze zrobiona instalacja paliwowa powinna być szczelna - z odpowietrzeniem na zewnątrz budynku. Opary paliwa nie powinny przedostawać się w czasie tankowania do pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts