krzychu74 05.08.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 W piątek dekarze przybili mi folię wysokoparoprzepuszczalną, wszystko wygląda bardzo ładnie, jednakże po środku dwóch pasków folii widać małe przetarcie i drobne dziurki (wada fabryczna) i tym się właśnie martwię, czy to jest duży problem? Gdybym wtedy był na budowie, to może kazał bym tego nie przybiaijać, chociaż i tak wątpię czy by mnie usłuchali, stracili by za dużo czasu czekając na nową folię. Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 ja ta nie wierzę w te folie. Nigdy nie będzisz pewien czy Ci ekipa nie zrobiła dziury ( przecież się do tego nie przyznają . Z niektórych postów wynika też, że po paru latach może ta folia wyparować, nie wiem może pod wpływem wysokiej temperatury panującej na dachu w czsie upalnych dni. Ja zasięgnąłem opinii paru specjalistów od robienia dachu i skłaniam się w tradycyjnym kierunku. może nie jest on najtańszy, ale do mnie przemawia. Deskowanie wzmacnia i usztywnia konstrukcję dachu. Po pokryciu dech warstwą papy podkładowej możesz kłaśc wszystkie rodzaje pokryć. Po paru latach dobrze wykonany dach niewiele się różni od nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 06.08.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Drobnymi dziurkami nie ma się co przejmować. Jeśli chcesz, zawsze możesz nakleić łatę (na pewno zostało trochę folii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 06.08.2002 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Pacul,dzięki - myślę podobnie, jednakże ciekawy byłem opinii innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekn 07.08.2002 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Ja miałem dziurki i rozerwania w kilku miejscach na dachu. po konsultacji z ludzmi z hurtowni i dekarzami, po prostu nakleiłem kilka łatek po to tylko żeby nie przeciekało. Dla paroprzepuszczalności całej połąci nie ma to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts