karolkak 06.08.2018 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Proszę o krótkie informacje od osób które użytkują oczyszczalnie biologiczne z napowietrzaniem. Śmierdzą one czy nie ? Jak śmierdzą to kiedy - np. zawsze jak pada i jest wilgotno czy zawsze przed deszczem itp. DZIĘKUJĘ Pytam bo muszę wybrać miejsce gdzie taka będzie i chcę wiedzieć na co się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alekko 07.08.2018 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 U mnie zaczęło zalatywać, jak była pora wybierania osadu z osadnika. Jak wyłączą prąd to potem też czuć jak się dmuchawa załączy. Trzeba mieć osobną rurę do wentylacji na dach, aby gazy odchodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 08.08.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Proszę o krótkie informacje od osób które użytkują oczyszczalnie biologiczne z napowietrzaniem. Śmierdzą one czy nie ? Jak śmierdzą to kiedy - np. zawsze jak pada i jest wilgotno czy zawsze przed deszczem itp. DZIĘKUJĘ Pytam bo muszę wybrać miejsce gdzie taka będzie i chcę wiedzieć na co się piszę Odpowiedz nie może być prosta i krótka, bo wpływa na nią zbyt wiele czynników, m.in. poprawny dobór wielkości oczyszczalni, poprawna wentylacja, typ stosowanej technologii oczyszczania, poprawność eksploatacji. Jeżeli już koniecznie ma być krótka to generalnie nie powinny śmierdzieć. Jeżeli oczyszczalnia śmierdzi to minimum jeden element jest nieprawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts