urbit 05.10.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Mam już dom ocieplony z zewnątrz,zagruntowany,przygotowany pod tynk i zastaniawiam się kiedy najpózniej mozna otynkowac dom tynkiem szlachetnym(kornik)i czy jeszcze teraz w pażdzierniku mozna czy lepiej dopiero na wiosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 05.10.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ja robię w październiku. Prawdopobieństwo przymrozków jest podobne jak wiosną. Do takich tynków dobra jest chłodniejsza i wilgotna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 05.10.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Zwykły tynk cementowo-wapienny nie powinien być kładziony w temperaturze poniżej +6 stopni - bo nie tężeje, lecz spływa.Przy tynkach szlachetnych, cienkowarstwowych na ogół wystarczy jeśli pierwasza noc nie będzie mroźna.Największy wróg to deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 20.10.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 ...dołożyłbym jeszcze słońce i wiatr... Do kiedy najpóźniej - jeżeli zapowiada się ciepły i stabilny pogodowo miesiąc to nawet w listopadzie, ale ja dalej niż początek października nie ryzkowałbym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 21.10.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 cześć. kładłem tynk w tym miesiącu i niestety przymrozek był, firma zapewniła mnie że najważniejsze to pierwsze 6 godzin po położeniu. Na razie tynk się trzyma, ale wszystko okaże się w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts