kris64 05.10.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Jeśli macie doświadczenia ze spalaniem węgli w piecu z paleniskiem retortowym proszę o poradę - jakiej kopalni węgiel sprawdza się najlepiej? Ja testowałem już Juliana i Chwałowice. Co warta jest mieszanka ECORET? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 05.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 niestety brak doświadczeń z innym węglem narazie tylko Julian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugus 05.10.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 moi znajomi kupują węgiel z Piekar Śląskich do tego typu pieców.Na węgiel z innych kopalń narzekali, podobno piec wygasał pomimo pełnego zasobnika. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.10.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Najlepszy węgiel jest z kopalń Katowickiego Holdingu Węglowego... ... no dobra pozwoliłem sobie na reklamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.10.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Popatrzcie na logo Krystiana... No gdzie by tam, Krystian nie jest stronniczy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszz 05.10.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Przez cztery sezony paliłem "JULIANEM". Niedawno kupiłem EKORETa i spaliłem go mało, bo dopiero 40 kg i narazie wielkiej różnicy nie widzę.Ekoret miał być ponoć lepszy, ale zobaczę jak kocioł pożre ze trzy zbiorniki. Z Juliana byłem zadowolony - długo trzyma żar i jest mało popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris64 06.10.2004 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Jeśli chodzi o Juliana to mam podobne zdanie. Znawca węgli w Polsce twierdzi że najlepsze są istotnie węgle z Katowickiego Holdingu - jednak z informacji jakie mam kopalnie te nie sortują ekogroszku - EKORET jest mieszanka z kilku kopalni i w składzie powiedzieli mi że "bywa" lepszy i gorszy. Może jednak komuś udało się kupic groszek z np Staszica lub innego z KHW?Czy kupujecie groszek z Juliana w workach? - bo w Opolu i wojewodzctwie jest z tym staraszny problem - może ktoś ma namiar na kogoś kto dowozi węgiel z Juliana w workach?Teraz niestety zmuszony jestem spalać Chwałowice - węgiel niby piękny ale sporo popiołu i nie spala ię tak ładnie jak np Julian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris64 07.10.2004 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Czy naprawdę tak mało ludzi korzysta z tych pieców, tak mało macie doświadczeń z uzytkowaniem tych kotłów?Tym którzy podzielili sie do tej pory uwagami serdecznie dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts