Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parapety i Parapeciarze

Recommended Posts

Cześć,

Jestem teraz w trakcie remontu. Obecnie skupiłem się na wymianie okien. Co do samych okien nie mam żadnych pytań poszło sprawnie, napisałem do kilku producentów, czego dokładnie potrzebuję. W odpowiedzi dostałem jasne, sprecyzowane oferty. Wiedziałem ile dokładnie zapłacę, co dostanę i kiedy. Równolegle wybrałem kilku producentów parapetów. Może nie miałem szczęścia, ale wszyscy do których napisałem zachowali się wobec mnie co najmniej niepoważnie. Albo nie odpisali, a jeśli odpisali to kilka zdań wystukanych na kolenie pomiędzy wódką a zakąską z których absolutnie nic nie wynika, ewentualnie jakieś ohydne tabelki wycięte z excela, bez zdjęcia, sam opis i cena. Nie chce współpracować z tego typu ludźmi, jeśli traktują oni tak wszystkich klientów to będą żreć te parapety.

Potrzebuję tylko wewnętrzne

-MDF lakierowane 20mm mahoń/biały mat

-Granit 30mm CarmenRed/TanBrow ewentualnie coś pomiędzy czarnym-pomarańczowym-czerwonym

Najlepiej coś na dolnym śląsku, możecie polecić kogoś sensownego?

Z góry dzięki, pozdrawiam ;)

Panowie? oj aż tak ????

ja jednak w temacie:

parapeciarze? są takie firmy? ja znam praktycznie tylko hurtowników.

Montaż parapetu (jednego, czy nawet dwóch) to więcej kosztów związanych z rozpoczęciem pracy (jak z trzaśnięciem drzwiami w taxi) niż fizycznej pracy, Także.. stąd jest brak zainteresowania tą fuchą.

Szukaj u swoich okniarzy lub u wykończeniowców.

przede wszystkim to dziękuję za zainteresowanie ;)

Nie robię codziennie remontu, tak szczerze mówiąc, nie znam się na budowlance. Załatwiam to wszystko przez internet, chce wiedzieć z czym oni do mnie przyjadą Ci "hurtownicy" zanim im zaliczkę wyślę.

Pisze do trochę mniejszych producentów niż OBl czy tam LeroyM. troche więcej zachodu, ale jest taniej ;)

Tam jest jeszcze kilka tych wzorów, na tych dwóch mi najbardziej zależny, spokojnie będzie co robić

• 3 weeks później...
podłączam sie do Twojego "hejtu" branży, też uważam, że ichnia forma ofertowania to zamierzchłe czasy, nie jetem w stani Tobie nikogo polecić bo sam przeszedłem drogę przez mękę. Brak jasnej oferty- żeby móc się czegoś "trzymać" i były spięcia........z dostawcą-kamieniarzem.

Coś czuję że "znajdzie się" tu niespodziewanie światełko w tunelu ;)))