Janekk1234 07.08.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Planuję dach płaski stropodach z płyt kanalowych, na to paroizolacja z papy, potem styropian ze spadkami, i na to chciałem dać warstwę 5cm szlichty aby docisnąć , i potem na to papa ostatniego krycia.Ale znałem rysunek systemu pap mamut i tam zamiast szlichty jest papa podkladowa mocowana mechanicznie do styropianu. Co myślicie? Co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 07.08.2018 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 zastanawiam się też kiedy należy robić podgrzewane wypusty ? bo być może nie bede miał żadnej rynny poziomej z dachu, tylko wypust w ściance ogniowej i pionowa rynna na elewacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 09.08.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Planuję dach płaski stropodach z płyt kanalowych, na to paroizolacja z papy, potem styropian ze spadkami, i na to chciałem dać warstwę 5cm szlichty aby docisnąć , i potem na to papa ostatniego krycia. Ale znałem rysunek systemu pap mamut i tam zamiast szlichty jest papa podkladowa mocowana mechanicznie do styropianu. Co myślicie? Co lepsze? 5cm wylewki to spory ciężar, czy strop jest na to gotowy? Ja mam na stropie gęsto-żebrowanym położoną grubą folię, jako paroizolację. Następnie styropian, potem styropian ze spadkiem, na to płyty z PIR. Na górze jest folia PCV mocowana mechanicznie do stropu. Ale zamiast foli podobnie robi się z papą. Możesz dać płyty OSB cementowe i na to papę wierzchnią, ale wydaje mi się, że 5cm wylewka to zbędny ciężar, który dodatkowo trudno będzie wykonać ze spadkiem > 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 12.08.2018 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Spadek będzie ze styropianu. Wierzchnia warstwa ma być z papy i teraz pytanie czy coś trzeba dać między styropian a papę. Cementowe OSB? Pierwsze słyszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts