archaikas 07.08.2018 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 WitamJestem na etapie rozpoczęcia murowania ścian,płyta wylana 2 tygodnie temu,porotherm już czeka,tylko jest pewien problem,wykonawca nie bardzo chce rozpoczynać prace,tłumaczy,że w takiej wysokiej temperaturze się nie muruje bo zaprawa za szybko wysycha a i sama porotherma bardzo się nagrzewa co to zjawisko potęguje. Zaleca czekać na lepsze pogody,albo wysłać pismo,że zgadzam się na murowanie w takich warunkach i w razie jakichkolwiek komplikacji ja ponoszę odpowiedzialność. Terminy gonią,a ja nie wiem czy wierzyć wykonawcy czy zaczynać prace,prosiłbym bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc,jak to jest z tą temperaturą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.08.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Facet ma rację.Porotherm suchy jak pieprz będzie odciągał wodę z zaprawy zanim ona zwiąże. A potem będziesz narzekał, że pustaki można ściągać jeden z drugiego bez wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts