Robert_figiel 08.08.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Cześc wszystkim! Jestem obecnie na etapie wykańczania tarasu oraz montażu okapników oraz rynien. Kierując się informacjami zaczerpniętymi trochę z internetu, trochę z różnych firm zdecydowałem się na wykończenie żywicą typu kamienny dywan. Problem mój polega na tym że sporo osób zaleca mi montaż balustrady od czoła ściany czyli do muru gdyż nie narusza to ciągłości żywicy oraz hydroizolacji.Czy rzeczywiście ma to sens gdyż słyszałem że dwuskładnikowa hydroizolacja jest bardzo elastyczna i nie powinien to byc dla niej problem. Dodatkowym problemem który się wtedy pojawia jest miejsce w którym trzeba by przykręcic słupek ponieważ góna wylewka jak widac na zalaczonym obrazku ma tylko około 6 centymetrów więc trzeba by ją ominąc i przykręcic uchwyt poniżej tj. 26cm (6 cm wylewka + 20cm ocieplenie ) + oczywiście rozmiar uchwytu powiedzmy 30cm/2 co daje razem z wysokością słupka 141cm. Jeśli będę chciał ominąc słupkiem rynnę oraz okapnik to powstanie jakiś kosmiczny twór. Czy macie może jakieś sprawdzone pomysły lub rozwiązania w takich sytuacjach? Korzystając z okazji chciałbym się dowiedziec czy kamienny dywan rzeczywiście jest praktycznym rozwiązaniem jak wszyscy mówią? Jak wygląda sprawa przemarzania w zimie gdy w pory wniknie woda? Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts